• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Tartă rustică (galetă) cu roșii, ricotta, brânză albastră și oregano

Ce poate fi mai ademenitor vara, pe masă, decât o tartă rustică cu roșii, ricotta, brânză albastră și aromatizată cu oregano din abundență? Aaa, și să nu uităm că frunzele de busuioc proaspete sunt și ele un must al acestei combinații delicioase!

Roșiile sunt preferatele mele din toată abundența de legume de vară (știu, ma puteți corecta că roșiile nu sunt legume, ci fructe, dar în mintea mea nu le pot categorisi altfel decât ca legume). Vorbim, desigur, de roșii gustoase, de grădină, și mari, și mici, mai rotofoie sau mai lunguiețe, cum or fi, numai să fie dulci și bune.

Ei bine, cu aceste minunății de roșii te invit să faci o masă aleasă, în care ai o crustă de aluat făcut cu propriile mâini, fraged de se topește în gură, un strat delicios de brânză ricotta, ușor dulceagă peste care intervin bucățele mici de brânză albastră, puțin mai sărată și mai picantă și completată de felii zemoase și dulci de roșii coapte.

Pentru că aveam și roșii cherry de toate culorile, de la cele clasice roșii la galbene și negre, le-am folosit și pe acelea, pentru un plus de culoare și frumusețe :), pentru că, vorba aceea, mănânci întâi cu ochii, iar mâncarea frumoasă parcă este și mai gustoasă!

Print Pin

Tartă rustică (galetă) cu roșii, ricotta, brânză albastră și oregano

Course Main Course
Prep Time 25 minutes
Cook Time 35 minutes
Refrigerare aluat 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 200 g făină
  • 140 g unt
  • 1/2 linguriță sare
  • 5-6 linguri apă rece
  • 1 gălbenuș

Umplutură

  • 5-6 roșii potrivite
  • 10-12 roșii cherry (cât mai colorate pentru un aspect drăguț)
  • 250 g ricotta
  • 50 g brânză albastră
  • oregano, piper pentru asezonare

Finisare tartă

  • 1 gălbenuș pentru uns marginile tartei
  • 2-3 lingurițe oregano uscat pentru pudrare margini tartă
  • frunze proaspete de busuioc pentru ornare, la final

Instructions

Pregătire aluat

  • Amestecă făina, untul și sarea într-un bol și frământă cu degetele până obții o textură fărâmicioasă.
  • Adaugă apa și gălbenușul și amestecă pentru a le încorpora.
  • Strânge aluatul obținut într-o formă de disc și pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Pregătire umplutură

  • Cât aluatul stă la rece, pregătește ingredientele pentru umplutura tartei.
  • Taie roșiile în felii rotunde, iar pe cele cherry în jumătăți.
  • Într-un bol, amestecă ricotta, oregano și brânza albastră tăiată cuburi.

Asamblare tartă

  • Preîncălzește cuptorul la 175 grade C.
  • Scoate aluatul de la frigider și întinde-l pe blat sau direct pe o foaie de copt. Formează un disc de aproximativ 35-40 cm diametru. Dacă este pe blat, transferă-l cu grijă pe o hârtie de copt, apoi într-o tavă pentru cuptor.
  • Întinde amestecul de brânză pe aluat, lăsând liberă o margine cam de 3 cm de jur-împrejur.
  • Așază feliile de roșii peste stratul de brânză – poți să le și suprapui.
  • Îndoaie marginile libere peste umplutură, făcând mici falduri din loc în loc. Unge marginea cu gălbenuș, apoi presară un strat generos de oregano.
  • Coace tarta rustică pentru 35-40 de minute, până când aluatul se rumenește, iar roșiile se înmoaie și se caramelizează ușor.
  • Scoate din cuptor, pune frunze proaspete de busuioc și servește-o caldă. E delicioasă!

Dacă ți-a plăcut această tartă, poți încerca și:

Galetă cu zucchini, roșii cherry, ricotta și brânză de capră

Tartă rustică cu sparanghel, ricotta și Feta

Salată de vară cu dovlecei copți și burrata

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel Pavlova cu iaurt grecesc, apă de trandafiri și fructe de pădure Tartă cu lămâie Vinete la cuptor cu sos de iaurt și usturoi Prăjitură Bundt cu fistic și apă de trandafir
Articol anterior: « Salată de vară cu dovlecei copți și burrata
Articolul urmator: Supă rece de castravete cu iaurt grecesc și busuioc »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate