Copiii mei iubesc vafele. De când am luat prima dată aparatul de făcut vafe, ma bat periodic la cap să facem „ziua de vafe”, așa că săptămâna aceasta am cedat rugăminților lor și am făcut o rundă de vafe delicioase cu vanilie. Mie îmi plac vafele pentru că sunt un desert ușor de făcut, le poți pune ce topping ai chef, mai dulce sau mai puțin dulce sau le poți mânca fără topping, cum face fetița mea :)).
Investiția într-un aparat de făcut vafe chiar se merită, poți face atât vafe ca desert, cât și vafe sărate, ideale pentru mic dejun sau un brunch de weekend. Voi reveni cât de curând și cu o rețetă de vafe sărate. Până atunci, să ne apucăm de pregătit aceste vafe aromate cu vanilie.
Vafe cu vanilie
Ingredients
- 270 g făină
- 2 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 2 ouă
- 360 ml lapte
- 150 g unt topit
- 1 linguriță extract de vanilie
Pentru servire
- fructe proaspete / miere / cremă de ciocolată / sirop de arțar / dulceață
Instructions
- Topește untul într-o crăticioară, pe foc.
- Pune laolaltă, într-un castron, făina, zahărul, sarea și praful de copt.
- Într-un alt bol, bate cu telul ouăle, apoi adaugă peste ele laptele, untul topit și extractul de vanilie.
- Adaugă, treptat, ingredientele uscate și continuă să amesteci cu telul până obții o compoziție omogenă.
- Pune să se încingă aparatul de făcut vafe. Unge interiorul cu puțin unt topit. Toarnă cu un polonic compoziție pentru prima vafă atunci când aparatul este bine incins. Coace vafele cam 3-4 minute sau până se rumenesc.
- Servește-le calde cu topping-ul preferat: fructe proaspete, miere, dulceață, sirop de arțar, cremă de ciocolată etc.