• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Vafe cu vanilie

Copiii mei iubesc vafele. De când am luat prima dată aparatul de făcut vafe, ma bat periodic la cap să facem „ziua de vafe”, așa că săptămâna aceasta am cedat rugăminților lor și am făcut o rundă de vafe delicioase cu vanilie. Mie îmi plac vafele pentru că sunt un desert ușor de făcut, le poți pune ce topping ai chef, mai dulce sau mai puțin dulce sau le poți mânca fără topping, cum face fetița mea :)).

Investiția într-un aparat de făcut vafe chiar se merită, poți face atât vafe ca desert, cât și vafe sărate, ideale pentru mic dejun sau un brunch de weekend. Voi reveni cât de curând și cu o rețetă de vafe sărate. Până atunci, să ne apucăm de pregătit aceste vafe aromate cu vanilie.

Print Pin

Vafe cu vanilie

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 270 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 360 ml lapte
  • 150 g unt topit
  • 1 linguriță extract de vanilie

Pentru servire

  • fructe proaspete / miere / cremă de ciocolată / sirop de arțar / dulceață

Instructions

  • Topește untul într-o crăticioară, pe foc.
  • Pune laolaltă, într-un castron, făina, zahărul, sarea și praful de copt.
  • Într-un alt bol, bate cu telul ouăle, apoi adaugă peste ele laptele, untul topit și extractul de vanilie.
  • Adaugă, treptat, ingredientele uscate și continuă să amesteci cu telul până obții o compoziție omogenă.
  • Pune să se încingă aparatul de făcut vafe. Unge interiorul cu puțin unt topit. Toarnă cu un polonic compoziție pentru prima vafă atunci când aparatul este bine incins. Coace vafele cam 3-4 minute sau până se rumenesc.
  • Servește-le calde cu topping-ul preferat: fructe proaspete, miere, dulceață, sirop de arțar, cremă de ciocolată etc.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Biscuiți cu ciocolată și fulgi de sare Tort de ciocolată, cu cremă de lapte condensat și afine Tartă cu căpșuni, migdale și sirop de cimbru Bezele-acadea cu sos de ciocolată și alune de pădure Tort de clătite cu ciocolată
Articol anterior: « Tartă cu căpșuni, migdale și sirop de cimbru
Articolul urmator: Brownie-tiramisu »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate