După cum le spune și numele (Crinkle), acești biscuiți au un aspect crăpat din cauza acțiunii zahărului pudră cu care sunt acoperiți înainte de a fi băgați la cuptor. Au un gust minunat care îmbină o crustă crocantă, un interior pufos și o aromă de ciocolată ce amintește de gustul prăjiturilor brownie.
Se pare că rețeta originală a biscuiților Crinkle a fost inventată de Helen Fredell (din St. Paul, Minnesota)în primele decenii ale secolului XX. Rețeta inițială nu nu conținea cacao și era destul de diferită de cea de astăzi, o poți vedea aici. Rețeta a fost publicată și popularizată de către Betty Crocker în cartea ei, „Cooky Carnival”.
Dacă nu te-ai încumetat să faci cozonaci de sărbători și vrei totuși să ai un desert făcut în casă, probabil că această rețetă de biscuiți Crinkle este perfectă pentru tine.
Datorită aspectului festiv, cu zahărul pudră ce amintește de zăpadă, biscuiții Crinkle sunt adesea pe lista deserturilor de Crăciun.
În plus, nici nu se fac greu, iar ingredientele sunt cele pe care, de obicei, le avem mai mereu în frigider și în cămară. Iar asta este cea mai frumoasă parte, nu-i așa?
Cum să faci biscuiți Crinkle, un deliciu de sărbători
Ingrediente:
- 200 g zahăr
- 50 g cacao
- 120 ml ulei vegetal
- 2 ouă întregi
- 1 linguriță extract de vanilie
- 125 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 100 g zahăr pudră
Instrucțiuni:
- Pune într-un vas zahărul, cacaua, uleiul, vanilia și ouăle și mixează-le până obții o consistență omogenă.
- În alt vas amestecă făina, praful de copt și sarea și adaugă-le la compoziția de mai sus. Mixează din nou.
- Acoperă aluatul rezultat și lasă-l la rece 3-4 ore sau peste noapte.
- Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Pregătește tava de copt cu hârtie de copt. Pune zahărul pudră într-un castron.
- Scoate aluatul din frigider, ia mici cantități din compoziție și formează bile cam de 2 cm. Rostogolește-le bine în zahăr pudră pe toate părțile, apoi așază-le în tavă, lăsând cam 2 cm distanță între ele.
- Coace biscuiții cam 10 minute. Nu te speria daca biscuiții vor părea cam moi atunci când îi scoți din cuptor, ei devin solizi când se răcesc.
- După ce s-au răcit complet, păstrează-i în cutii închise ermetic.
Biscuiți Crinkle
Ingredients
- 200 g zahăr
- 50 g cacao
- 120 ml ulei vegetal
- 2 ouă întregi
- 1 linguriță extract de vanilie
- 125 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 100 g zahăr pudră
Instructions
- Pune într-un vas zahărul, cacaua, uleiul, vanilia și ouăle și mixează-le până obții o consistență omogenă.
- În alt vas amestecă făina, praful de copt și sarea și adaugă-le la compoziția de mai sus. Mixează din nou.
- Acoperă aluatul rezultat și lasă-l la rece 3-4 ore sau peste noapte.
- Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Pregătește tava de copt cu hârtie de copt. Pune zahărul pudră într-un castron.
- Scoate aluatul din frigider, ia mici cantități din compoziție și formează bile cam de 2 cm. Rostogolește-le bine în zahăr pudră pe toate părțile, apoi așază-le în tavă, lăsând cam 2 cm distanță între ele.
- Coace biscuiții cam 10 minute. Nu te speria daca biscuiții vor părea cam moi atunci când îi scoți din cuptor, ei devin mai solizi când se răcesc.
- După ce s-au răcit complet, păstrează-i în cutii închise ermetic.