Azi îți propun o ruladă de bezea cu căpșuni – dacă ar fi să numesc un desert ideal pentru vară, acesta ar fi unul dintre ele. Rulada de bezea mi s-a părut mereu o piatră de încercare. Mă tot gândeam și mă răzgândeam dacă să mă apuc să fac și mereu aveam în minte fragilitatea bezelei așa cum o știam de la Pavlova. De aceea, mereu îmi spuneam „lasă, poate altădată”. Până când am decis că e timpul să o încerc, tot sunt într-o pasă în care aș face bezea de toate tipurile :)). Ceea ce se și vede în ultima perioadă pe blog.
După ce m-am apucat și am copt foaia de bezea, mi-am dat seama că textura este diferită de cea super friabilă a Pavlovei de care mă temeam că nu s-ar putea rula fără să se sfărâme cu totul. Așa că am reușit cu succes să fac această ruladă de bezea în care am pus multe căpșuni, doar e sezonul lor!
Poți alege să folosești și alte fructe de pădure: zmeură, afine, coacăze sau un mix din toate. Ca decor poți alege și fulgi de migdale sau petale uscate de trandafir (care se pot consuma). Posibilitățile sunt numeroase, alege după pofta inimii!
Ruladă de bezea cu căpșuni
Ingredients
- 4 albușuri
- 200 g zahăr
- 1 linguriță amidon
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
- 300 g căpșuni tăiate sferturi
Decorare
- 2 linguri zahăr pudră pentru pudrat
- 10 buc căpșuni tăiate jumătăți
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 170°C, funcția ventilație. Pregătește o tavă mare de cuptor, tapetată cu hartie de copt.
- Bate albușurile spumă, cam 3-4 minute. Adaugă, treptat, zahărul, mixând după fiecare nouă cantitate până nu se mai văd bobițele de zahăr. După ce ai terminat de pus tot zahărul, adaugă și zeama de lămâie și amidonul, amestecându-le ușor cu o spatulă.
- Întinde bezeaua obținută pe hartia de copt cu ajutorul unei spatule. Nivelează cu spatula pentru ca foaia de bezea să aibă cam aceeași grosime.
- Pune la copt tava cu bezea pentru 15-20 minute, până când se formează o crustă deasupra.
- Scoate tava și lasă să se răcească pentru câteva minute în tavă. În acest timp, pregătește o altă foaie de copt, presărată cu zahăr pudră.
- Întoarce cu grijă tava cu rulada peste noua foaie de copt, apoi desprinde foaia pe care a fost în cuptor. Lasă bezeaua să se răcescă de tot.
- Bate frișca împreună cu cele 2 linguri de zahăr pudră, apoi întinde-o peste foaia de bezea. Presară bucățile de căpșuni peste frișcă. Rulează din partea mai mică, ajutându-te de hârtia de dedesubt.
- Decorează cu zahăr pudră și câteva căpșuni tăiate jumătăți.