De la francezi am învățat să îmi placă brânza cu mucegai alb sau albastru, precum și combinarea acestor brânzeturi cu fructe precum struguri, smochine, mere, rodie, prune, pere sau fructe de pădure (afine, coacăze). Înainte să mă duc în Franța m-ar fi mirat această combinație, dar după am stat la Paris, nimic din ce este de mâncare (și combinațiile aferente) nu îmi mai este străin.
Și pentru că aveam câteva smochine și un Camembert luat când poftisem la acest tip de brânză cu câteva zile înainte, m-am gândit să fac această rețetă de Camembert la cuptor, cu smochine și miere. Alăturarea acestor ingrediente este perfectă: brânza Camembert se înmoaie la cuptor și o poți întinde ușor pe pâine, iar smochinele devin mai dulci și se imbină de minune cu gustul brânzei, iar mierea desăvârșește aromele și adaugă un plus de dulceață.
Nu mai spun că este gata la cuptor în câteva minute, iar pregătirea este aproape zero – mă rog, doar scoatem ambalajul brânzei și tăiem smochinele în patru, ceea ce nu ne solicită prea mult, nu-i așa?
Este minunată în combinația cu pâine proaspătă sau pâine prăjită. Yum!
Camembert la cuptor cu smochine și miere
Ingredients
- 250 g brânză Camembert
- 4 smochine tăiate în sferturi
- 2 linguri miere
- 1 lingură ulei de măsline
- cimbru proaspăt
- sare, piper
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 200 grade C.
- Pregătește cu foaie de copt tava în care vei coace brânza, poate fi un vas de ceramică sau o tavă obișunită.
- Îndepărtează ambalajul de la brânza Camembert și pune-o pe folia de copt.
- Pune o lingură de miere deasupra brânzei, apoi așază smochinele tăiate sferturi.
- Presară peste brânză și smochone sare și piper, uleiul de măsline și restul de miere. Adaugă și câteva crenguțe de cimbru proaspăt.
- Coace în cuptor timp de 15 minute sau până când brânza Camembert se înmoaie.
- Servește imediat, cu pâine proaspătă sau pâine prăjită.