• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Mendianți cu două tipuri de ciocolată, fructe uscate și nuci

Mendianții sunt mici discuri din ciocolată topită, pe care se pun diferite tipuri de nuci, fructe uscate sau confiate, fulgi de sare sau petale de flori comestibile. Desigur, paleta opțiunilor pentru topping este permanent deschisă, dacă ai idei și preferințe noi, pune-le în practică!

Rețeta de mendianți este foarte ușoară, rapidă și rezultatul este spectaculos. Ei sunt buni cu orice ocazie, dar parcă de Crăciun au un farmec aparte, mai ales că pot constitui un cadou „comestibil” perfect pentru familie, prieteni sau colegi.

Plăcerea gustului provine și din îmbinarea texturii fine a ciocolatei cu crocantul conferit de nuci. Fulgii de sare nu sunt obligatorii, dar se știe că potențează și ridică gustul ciocolate la rang de artă.

Scurtă istorie a mendianților

Mendianții sunt un desert tipic franțuzesc, care se servesc mai ales în preajma Crăciunului, a căror origine provine de la cele 4 ordine monahale: Franciscan, Augustinian, Dominican și Carmelitan.

La origine, toppingul consta într-o migdală (simbolizând ordinul Dominican), 1-2 stafide (sugerând ordinul Augustinian), o bucățică de smochină uscată (ca simbol pentru ordinul Franciscan) și o alună de pădure (pentru ordinul Carmelitan).

Termenul „mendiant” are la bază latinescul „mendicans” care însemna a cerși și face referire la călugării ordinelor care adoptaseră un stil de viață extrem de auster.

Acum, mendianții sunt un mic desert delicios, pe care te încurajez să îl încerci – nu necesită efectiv nicio pregătire prealabilă în ale gătitului, se fac super-rapid și sunt tare buni.

Print Pin

Mendianți cu două tipuri de ciocolată, fructe uscate și nuci

Course Dessert
Cuisine French
Prep Time 40 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 250 g ciocolată neagră
  • 150 g ciocolată albă

Diverse categorii nuci

  • 3 linguri fistic
  • 2 linguri alune de pădure
  • 3 linguri nuci pecan
  • 1 lingură migdale feliate
  • 2 linguri migdale întregi

Fructe uscate

  • 3 linguri stafide aurii și brune

Alte toppinguri

  • 1 linguriță petale uscate de trandafir
  • 1 linguriță fulgi de sare

Instructions

  • Pregătește toppingurile în castroane separate pentru a fi gata de folosire după ce avem ciocolata topită. În cazul nucilor, unde e cazul, decojește-le sau rupe-le în bucăți mai mici (de exemplu, nucile pecan sunt destul de mari).
  • Pregătește 2 tăvi cu hârtie de copt pentru a turna mendianții.
  • Mendianții trebuie făcuți pe rând. Eu am făcut mai întâi mendianții din ciocolată albă, am pus toppingurile și abia apoi m-am apucat de cei din ciocolată neagră).
  • Topește (pe rând) fiecare tip de ciocolată la bain marie. Când este aproape topită, dar se mai văd încă bucăți de ciocolată, o poți da la o parte și mai amestecă pentru a se topi integral cu ajutorul căldurii reziduale.
  • Când ciocolata s-a topit integral, transferă ciocolata într-o cană cu picurător, ca să poți turna mai ușor mendianții.
  • Lasă puțin spatiu (aprox. 2 cm) de jur împrejurul fiecărui mendiant, pentru că va urma etapa în care "zgudui" tava de masă ca să se întindă ciocolata turnată și să formeze un disc plat.
  • Pune cât mai rapid toppingurile dorite peste ciocolata topită. Lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-i în cutii ermetice pentru păstrare.
  • Procedează la fel și cu al doilea tip de ciocolată.
  • Savurează-i sau fă-i cadou celor dragi, sunt un deliciu.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Salam de biscuiți cu cacao și nuci coapte Biscuiți festivi cu vitralii din bomboane Pancakes cu banane cu topping de brânză, mix de fructe și miere Biscuiți Linzer Brăduți festivi din bezea
Articol anterior: « Prăjitură festivă, fără făină, cu ciocolată și zmeură
Articolul urmator: Supă de ceapă »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate