• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Biscuiți Linzer

Biscuiții Linzer sunt unii dintre cei mai frumoși biscuiți pe care i-am văzut. M-am îndrăgostit de ei când i-am fotografiat acum ceva timp pentru Atelierul de dulciuri și anul acesta m-am decis sa îi fac și eu acasă pentru perioada sărbătărilor de iarnă.

Zahărul pudră de deasupra le dau acel aer festiv, amintește de stratul fin de zăpadă și fac din ei o alegere perfectă pentru deserturile de Crăciun, alături de cozonac și turtă dulce.

Biscuiții Linzer provin din…. ați ghicit, Linz (Austria). Aluatul lor este identic cu cel al celebrei lor tarte, Linzer torte, ale cărei rădăcini se duc departe în istorie, mai exact prin anul 1653 de când datează prima atestare a rețetei.

La biscuiții Linzer, aluatul este tăiat cu diferite forme, și după coacere, se asamblează câte doi, tip sandviș, cu un strat fin de gem la mijloc. Ceea ce îi face și mai speciali este încă o decupare în biscuitul de deasupra, care lasă să se întrevadă gemul cu care sunt umpluți (Linzer “eye”) și pudrarea cu un strat fin de zahăr. Vis, nu alta!

Cu acești biscuiți Linzer poți fi creativ încât să nu te plictisești prea repede de ei. Poți face forme foarte diverse, de la cercuri la inimioare, flori sau chiar omuleți ca la turtă dulce. Mai mult, îi poți umple cu o multitudine de variante de gemuri sau chiar cu ciocolată (Nutella de exemplu). Așadar, cu siguranță îți vei găsi formula preferată de biscuiți Linzer, așa că hai să vedem cum se fac.

Print Pin

Biscuiți Linzer

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Răcire aluat 2 hours
Total Time 2 hours 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 200 g făină
  • 60 g făină de migdale/alune de pădure
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 140 g unt la temperatura camerei
  • 120 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • zahăr pudră pentru decorare
  • 100 g gem (eu am folosi gem de căpșuni)

Instructions

  • Amestecă ingredientele uscate într-un bol: ambele tipuri de făină, praful de copt, sarea.
  • Într-un alt bol, mixează untul moale cu zahărul până obții o cremă deschisă la culoare și care și-a mărit volumul.
  • Adaugă oul întreg peste compoziția de unt și mixează din nou până când se omogenizează.
  • Începe să pui treptat amestecul de făină și mixează până obții un aluat omogen.
  • Acoperă aluatul cu folie alimentară și pune-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau mai bine peste noapte dacă ai posibilitatea.
  • Când ești gata să întinzi aluatul, preîncălzește cuptorul la 180 °C. Pregătește 2 tăvi cu hârtie de copt.
  • Scoate aluatul din frigider, împarte-l în două, lasă jumătate în frigider. Întinde cealaltă jumătate de aluat pe blatul acoperit de un strat fin de făină. Aluatul trebuie lucrat cât este încă rece, altfel va deveni lipicios.
  • Decupează biscuiții cu formele dorite și mută-i cu grijă în tava de copt. Cu o formă micuță decupează mijlocul la jumătate din biscuiții din tavă.
  • Adună resturile de la cocă și formează o altă bilă de aluat pe care să o întinzi și din care să decupezi biscuiți.
  • Coace biscuiții cam 15-17 minute sau până când încep să se rumenească ușor pe margini
  • Scoate tava și lasă biscuiții să se răcească 5 minute în tavă, apoi mută-i pe un grilaj să se răcească de tot.
  • Procedează la fel până termini aluatul.
  • Urmează acum asamblarea biscuiților. Pune pe o tavă toți biscuiții care vor fi partea superioară a Linzer-ului (cele decupate la mijloc) și pudrează-le cu zahăr pudră.
  • Unge partea inferioară a Linzer-ului cu un strat fin de gem, apoi asamblează biscuiții câte 2, o parte cu gem dedesubt și o parte cu zahăr pudră și decupătură deasupra.
  • Îi poți păstra 1-2 săptămâni în cutii închise ermetic, la temperatura camerei.

Cum niciodată nu sunt prea mulți biscuiți de Crăciun, pune pe lista ta de deserturi și biscuiții Linzer. Arată minunat și sunt, într-adevăr, delicioși! Imaginează-ți cum ar fi să îi savurezi în timp ce stai comod într-un fotoliu, citind dintr-o carte sau uitându-te la un film bun!

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Trufe de ciocolată cu fistic Biscuiți cu ciocolată și fulgi de sare Paste cu conopidă coaptă și sos Bechamel Sos-BechamelSos Bechamel Tort de iarnă
Articol anterior: « Turtă dulce
Articolul urmator: Trufe de ciocolată cu fistic »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate