Crema de lămâie sau lemon posset cum este denumirea englezească este o minunăție de desert care, pe cât de simplu se face, pe atât de fresh și delicios este atunci când îl deguști. Conține doar trei ingrediente: lămâi, smântână și zahăr, iar textura aduce cu cea a lemon curd-ului sau a pannei cotta.
Dacă vrei o tratație dulce în vremurile toride de vară, această cremă de lămâie este o variantă ideală pentru că nu necesită coacere la cuptor, ci doar câteva minute pe aragaz. Pentru un aspect de mare efect, păstrează coaja de la jumătățile de lămâi și umple-le cu crema dulce-acrișoară și aromată. Vor arăta mi-nu-nat!
Cum să pregătești delicioasa cremă de lămâie (lemon posset)
Ingrediente
- 4 buc lămâi (50ml zeamă de lămâie)
- 350 ml smântână grasă (30-35% grăsime)
- 100 g zahăr
Instrucțiuni
- Taie lămâile în jumătate, pe lung. Cu ajutorul unei linguri, înlătură pulpa de lămâie din fiecare jumătate. Păstrează separat cochiliile de lămâie în care vei turna, la final, crema, iar pulpa de lămâie stoarce-o pentru a obține sucul necesar (50 ml).
- Pune smântâna lichidă și zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Amestecă,din când în când, ca să se topească zahărul. Când amestecul dă în clocot, lasă 2-3 minute, apoi oprește focul.
- Toarnă sucul de lămâie, apoi amestecă din nou cu telul. Lasă 10 minute să se răcorească, apoi toarnă compoziția într-un vas din care poți să torni ușor.
- Umple jumătățile de lămâie cu crema obținută. Pune la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Cremă de lămâie
Ingredients
- 4 buc lămâi
- 350 ml smântână grasă (30-35% grăsime)
- 100 g zahăr
- 50 ml zeamă de lămâie
Instructions
- Taie lămâile în jumătate, pe lung. Cu ajutorul unei linguri, înlătură pulpa de lămâie din fiecare jumătate. Păstrează separat cochiliile de lămâie în care vei turna, la final, crema, iar pulpa de lămâie stoarce-o pentru a obține sucul necesar (75ml).
- Pune smântâna lichidă și zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Amestecă,din când în când, ca să se topească zahărul. Când amestecul dă în clocot, lasă 2-3 minute, apoi oprește focul.
- Toarnă sucul de lămâie, apoi amestecă din nou cu telul. Lasă 10 minute să se răcorească, apoi toarnă compoziția într-un vas din care poți să torni ușor.
- Umple jumătățile de lămâi cu crema obținută. Pune la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.