• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Cheesecake cu ciocolată albă, smochine și fistic

cheesecake cu ciocolată albă
cheesecake cu ciocolată albă

Cheesecake cu ciocolată albă, smochine și fistic – un desert de poveste pe care trebuie să-l încerci măcar o dată în viață (dar, dacă îl vei face o data, cu siguranță îl vei repeta, trust me). Încă se mai găsesc smochine, așa că nu amâna prea mult, combinația de cheesecake cremos și smochine proaspete este delicioasă. Un strop de miere și bucățelele de fistic completează experiența acestei dulci povești.

Acesta este un cheesecake copt, un pic mai tricky de făcut, ca să iasă fără crăpături, dar dacă vei respecta trei lucruri esențiale, cu siguranță îți va ieși perfect:

  • coace-l la temperatură mică, timp mai lung (140 grade C, timp de 50-60 minute)
  • folosește ingredientele la temperatura camerei
  • bate compoziția la viteză mică a robotului, cu ajutorul paletei sau folosește un tel de mână (eviți să introduci prea mult aer în compoziție).

Iată ce simplu este să pregătești acest cheesecake cu ciocolată albă, smochine și fistic

Ingrediente

Bază cheesecake

  • 240 g biscuiți cu ovăz
  • 120 g unt topit
  • un praf de sare

Cremă

  • 100 g ciocolată albă, topită
  • 3 ouă la temperatura camerei
  • 600 g cremă de brânză la temperatura camerei
  • 2 linguri amidon
  • 100 g zahăr

Topping

  • 7-8 buc smochine proaspete tăiate în sferturi
  • 2 linguri fistic mărunțit
  • 2-3 lingurițe miere

Instrucțiuni

Pregătire bază cheesecake

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin unti o tavă de copt cu bază detașabilă (20 cm diametru).
  • Mărunțește biscuiții cu ajutorul robotului de bucătărie sau pune-i într-o pungă cu zip și lovește-i ușor cu un sucitor.
  • Pune biscuiții mărunțiți într-un castron, apoi toarnă untul topit peste ei. Amestecă bine cu o spatulă pentru ca biscuiții să absoarbă untul și totul să capete o textură nisipoasă de aluat.
  • Răstoarnă aluatul de biscuiți în tava de copt, presează cât mai bine baza tăvii, cât și pereții, pe o înălțime de aproximativ 4 cm. Te poți folosi de baza unui pahar pentru a apăsa cât mai ferm.
  • Pune la copt blatul pentru 8-10 minute, la 180 grade C. Scoate-l apoi din cuptor și lasă-l deoparte să se răcească.
  • Redu temperatura cuptorului la 140 grade C.

Pregătire cremă cheesecake

  • În vasul de mixer, pune crema de brânză. Amestecă puțin, la viteză mică, folosind paleta robotului (sau amestecă totul cu un tel manual – nu cu mixerul obișnuit, pentru că introduce mai mult aer în compoziție și există un risc mai mare de crăpare).
  • Amestecă zahărul cu amidonul și adaugă-le în vasul cu crema de brânză. Amestecă iar, la viteză mică, tot cu ajutorul paletei (sau cu telul manual).
  • Când zahărul s-a integrat în compoziție, adaugă ouăle întregi, treptat, unul câte unul. Continuă la viteză mică.
  • Adaugă ciocolata albă topită (topește-o într-un vas, la bain marie). Amestecă din nou, la viteză mică.
  • Toarnă compoziția peste blatul de biscuiți. Nivelează suprafața și scutură puțin tava pentru a te asigura că nu sunt bule de aer la suprafață.
  • Pune tava în cuptor pentru 55-60 de minute, la o temperatură de 140 grade C. Dacă ai vreo temere că tava de copt nu este complet etanșă, pune dedesubtul ei o tavă de copt care să capteze eventualele scurgeri.
  • Cheesecake-ul s-a copt când marginile sunt bine închegate și ușor rumenite, iar mijlocul este încă ușor moale. Nu îți face griji, în timpul răcirii, se va inchega bine și centrul cheesecake-ului.
  • Lasă cheesecake-ul să se răcească în cuptor pentru 1 oră, cu ușa întredeschisă, apoi scote-l din cuptor și lasă-l să se răcească de tot.

Asamblare cheesecake

  • Pune deasupra smochinele tăiate în sferturi, presară fistic mărunțit și un strop de miere. Enjoy!

Dacă îți plac deserturile, s-ar putea să îți placă și:

  • Prăjitură Bundt cu fistic și iaurt grecesc
  • Tartă rustică (galetă) cu nectarine și mure
  • Tort Victoria cu mousse de ciocolată și căpșuni
cheesecake cu ciocolată albă
cheesecake cu ciocolată albă
Print Pin

Cheesecake cu ciocolată albă, smochine și fistic

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

Bază cheesecake

  • 240 g biscuiți cu ovăz
  • 120 g unt topit
  • un praf de sare

Cremă

  • 100 g ciocolată albă, topită
  • 3 ouă la temperatura camerei
  • 600 g cremă de brânză la temperatura camerei
  • 2 linguri amidon
  • 100 g zahăr

Topping

  • 7-8 buc smochine proaspete tăiate în sferturi
  • 2 linguri fistic mărunțit
  • 2-3 lingurițe miere

Instructions

Pregătire bază cheesecake

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin unti o tavă de copt cu bază detașabilă (20 cm diametru).
  • Mărunțește biscuiții cu ajutorul robotului de bucătărie sau pune-i într-o pungă cu zip și lovește-i ușor cu un sucitor.
  • Pune biscuiții mărunțiți într-un castron, apoi toarnă untul topit peste ei. Amestecă bine cu o spatulă pentru ca biscuiții să absoarbă untul și totul să capete o textură nisipoasă de aluat.
  • Răstoarnă aluatul de biscuiți în tava de copt, presează cât mai bine baza tăvii, cât și pereții, pe o înălțime de aproximativ 4 cm. Te poți folosi de baza unui pahar pentru a apăsa cât mai ferm.
  • Pune la copt blatul pentru 8-10 minute, la 180 grade C. Scoate-l apoi din cuptor și lasă-l deoparte să se răcească.
  • Redu temperatura cuptorului la 140 grade C.

Pregătire cremă cheesecake

  • În vasul de mixer, pune crema de brânză. Amestecă puțin, la viteză mică, folosind paleta robotului (sau amestecă totul cu un tel manual – nu cu mixerul obișnuit, pentru că introduce mai mult aer în compoziție și există un risc mai mare de crăpare).
  • Amestecă zahărul cu amidonul și adaugă-le în vasul cu crema de brânză. Amestecă iar, la viteză mică, tot cu ajutorul paletei (sau cu telul manual).
  • Când zahărul s-a integrat în compoziție, adaugă ouăle întregi, treptat, unul câte unul. Continuă la viteză mică.
  • Adaugă ciocolata albă topită (topește-o într-un vas, la bain marie). Amestecă din nou, la viteză mică.
  • Toarnă compoziția peste blatul de biscuiți. Nivelează suprafața și scutură puțin tava pentru a te asigura că nu sunt bule de aer la suprafață.
  • Pune tava în cuptor pentru 55-60 de minute, la o temperatură de 140 grade C. Dacă ai vreo temere că tava de copt nu este complet etanșă, pune dedesubtul ei o tavă de copt care să capteze eventualele scurgeri.
  • Cheesecake-ul s-a copt când marginile sunt bine închegate și ușor rumenite, iar mijlocul este încă ușor moale. Nu îți face griji, în timpul răcirii, se va inchega bine și centrul cheesecake-ului.
  • Lasă cheesecake-ul să se răcească în cuptor pentru 1 oră, cu ușa întredeschisă, apoi scote-l din cuptor și lasă-l să se răcească de tot.

Asamblare cheesecake

  • Pune deasupra smochinele tăiate în sferturi, presară fistic mărunțit și un strop de miere. Enjoy!
cheesecake cu ciocolată albă
cheesecake cu ciocolată albă
cheesecake cu ciocolată albă

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Prăjitură Bundt cu fistic și apă de trandafir Tort Pavlova cu ciocolată și mascarpone Vinete la cuptor cu sos de iaurt și usturoi Tort de iarnă Biscuiți Linzer
Articol anterior: « Tartă rustică (galetă) cu nectarine și mure
Articolul urmator: Quiche cu hribi și Camembert »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate