![](https://infarfurie.ro/wp-content/uploads/2021/06/Rulada-bezea-capsuni-07-683x1024.jpg)
![](https://infarfurie.ro/wp-content/uploads/2021/06/Rulada-bezea-capsuni-05-683x1024.jpg)
Azi îți propun o ruladă de bezea cu căpșuni – dacă ar fi să numesc un desert ideal pentru vară, acesta ar fi unul dintre ele. Rulada de bezea mi s-a părut mereu o piatră de încercare. Mă tot gândeam și mă răzgândeam dacă să mă apuc să fac și mereu aveam în minte fragilitatea bezelei așa cum o știam de la Pavlova. De aceea, mereu îmi spuneam „lasă, poate altădată”. Până când am decis că e timpul să o încerc, tot sunt într-o pasă în care aș face bezea de toate tipurile :)). Ceea ce se și vede în ultima perioadă pe blog.
După ce m-am apucat și am copt foaia de bezea, mi-am dat seama că textura este diferită de cea super friabilă a Pavlovei de care mă temeam că nu s-ar putea rula fără să se sfărâme cu totul. Așa că am reușit cu succes să fac această ruladă de bezea în care am pus multe căpșuni, doar e sezonul lor!
![](https://infarfurie.ro/wp-content/uploads/2021/06/Rulada-bezea-capsuni-06-683x1024.jpg)
Poți alege să folosești și alte fructe de pădure: zmeură, afine, coacăze sau un mix din toate. Ca decor poți alege și fulgi de migdale sau petale uscate de trandafir (care se pot consuma). Posibilitățile sunt numeroase, alege după pofta inimii!
![](https://infarfurie.ro/wp-content/uploads/2021/06/Rulada-bezea-capsuni-01-683x1024.jpg)
![](https://infarfurie.ro/wp-content/uploads/2021/06/Rulada-bezea-capsuni-03-683x1024.jpg)
Ruladă de bezea cu căpșuni
Ingredients
- 4 albușuri
- 200 g zahăr
- 1 linguriță amidon
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
- 300 g căpșuni tăiate sferturi
Decorare
- 2 linguri zahăr pudră pentru pudrat
- 10 buc căpșuni tăiate jumătăți
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 170°C, funcția ventilație. Pregătește o tavă mare de cuptor, tapetată cu hartie de copt.
- Bate albușurile spumă, cam 3-4 minute. Adaugă, treptat, zahărul, mixând după fiecare nouă cantitate până nu se mai văd bobițele de zahăr. După ce ai terminat de pus tot zahărul, adaugă și zeama de lămâie și amidonul, amestecându-le ușor cu o spatulă.
- Întinde bezeaua obținută pe hartia de copt cu ajutorul unei spatule. Nivelează cu spatula pentru ca foaia de bezea să aibă cam aceeași grosime.
- Pune la copt tava cu bezea pentru 15-20 minute, până când se formează o crustă deasupra.
- Scoate tava și lasă să se răcească pentru câteva minute în tavă. În acest timp, pregătește o altă foaie de copt, presărată cu zahăr pudră.
- Întoarce cu grijă tava cu rulada peste noua foaie de copt, apoi desprinde foaia pe care a fost în cuptor. Lasă bezeaua să se răcescă de tot.
- Bate frișca împreună cu cele 2 linguri de zahăr pudră, apoi întinde-o peste foaia de bezea. Presară bucățile de căpșuni peste frișcă. Rulează din partea mai mică, ajutându-te de hârtia de dedesubt.
- Decorează cu zahăr pudră și câteva căpșuni tăiate jumătăți.
![](https://infarfurie.ro/wp-content/uploads/2021/06/Rulada-bezea-capsuni-02-683x1024.jpg)
![](https://infarfurie.ro/wp-content/uploads/2021/06/Rulada-bezea-capsuni-09-683x1024.jpg)