• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Ciuperci Portobello cu umplutură Caprese

Rețetele de inspirație italiană sunt printre preferatele mele. La fel și această rețetă de ciuperci Portobello cu umplutură Caprese, adică un amestec irezistibil de mozzarella proaspătă și roșii, totul aromatizat cu un strop de oțet balsamic și frunze de busuioc proaspăt.

Ți-am stârnit interesul? Știam eu că această combinație este una câștigătoare :). Simplu de făcut, rapide și mai ales delicioase, ciupercile Portobello cu umplutură Caprese pot fi o excelntă alegere pentru cină, dar și pentru prânz (aviz celor care „work from home”).

Caprese

Poate te întrebai de unde vine denumirea Caprese – de la salata Caprese, clasica salată italiană pe bază de roșii, mozzarella și busuioc. Se pare că această salată ar proveni din insula Capri, de unde și denumirea, fiind un omagiu adus Italiei (prin culorile verde, alb, roșu prezente și pe steagul italian).

Tips pentru o rețetă de nota 10:

  • nu substitui ciupercile Portobello cu altele de tip Champignon, nu au aceeași savoare.
  • spală cât mai rapid ciupercile ca să eviți îmbibarea lor cu apă. Ciupercile au o textură ca un burete, absorb imediat lichidul cu care vin în contact. Deci, ține minte, rapid și la obiect.
  • Scurge zeama pe care și-o lasă ciupercile în timpul coacerii la cuptor (pentru că, indiferent ce facem, tot își vor lăsa propriul suc, alături de cel de roșii și de la mozzarella) și mai pune o dată la copt, pentru 5 minute. Vei vedea diferența.
Print Pin

Ciuperci Portobello cu umplutură Caprese

Course Appetizer, Main Course
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 300 g ciuperci Portobello (înseamnă 4-6 ciuperci, depinde de mărimea lor), fără picioruș
  • 40 g unt topit
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 2 buc mozzarella proaspătă Delaco (250 g), ruptă în bucățele mici
  • 200 g roșii cherry tăiate jumătăți
  • frunze de busuioc proaspăt
  • 2-3 linguri oțet balsamic
  • sare, piper pentru asezonare

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 220 grade C.
  • Amestecă untul topit și usturoiul pisat. Asezonază cu sare și piper. Cu ajutorul unei pensule, unge cu unt exteriorul fiecărei ciuperci, apoi și interiorul. Așază-le într-o tavă/tigaie.
  • Umple fiecare ciupercă cu bucățele de mozzarella și jumătăți de roșii cherry. Asezonează cu sare și piper.
  • Pune tava/tigaia la cuptor pentru 15 minute. Probabil că ciupercile își vor lăsa puțină zeamă, după cele 15 minute, mută-le pe o tavă și mai dă-le la cuptor pentru 5 minute folosind funcția grill, ca să rumenească mai bine.
  • Scoate-le din cuptor, presară frunze de busuioc și puțin oțet balsamic. Servește imediat. Un deliciu!

Rețetă susținută de Delaco.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Baci di dama Supă cremă de păstârnac și fenicul Default ThumbnailIstorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar Salată de vară cu dovlecei copți și burrata Supă cremă de cartofi copți și usturoi
Articol anterior: « Salată cu citrice, caju, brânză Feta și ceapă roșie
Articolul urmator: Prăjitură Bundt cu clementine și ricotta »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate