Pavlova de toamnă cu mere și scorțișoară a fost desertul pe care l-am ales pentru a fi tortul de ziua mea. Sunt mare fan Pavlova, așa că alegerea a venit, cumva, firesc. Așa că, zis și făcut. Dar ce aș fi putut adăuga la Pavlova mea pentru a simți că este o variantă de celebrare în miez de toamnă?
Așa am ajuns la concluzia că ar fi o idee bună să adaug mere și scorțișoară, căci mirosul de măr copt cu scorțișoară mă face să visez la zilele răcoroase de toamnă, când afară e plin de frunze galbene, iar în casă e cald și bine.
Pavlova de toamnă a ieșit delicioasă și specială, v-o recomand cu drag dacă vă place acest tip de prăjitură, plus că e tare frumoasă și este ușor de folosit ca tort aniversar.
Cum să pregătești Pavlova de toamnă de mere și scorțișoară
Ingrediente:
Bezea
- 4 buc albușuri la temperatura camerei
- 200 g zahăr
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 linguriță amidon
Topping
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 200 g mascarpone
- 1 lingură zahăr pudră
- 2 buc mere mici
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 lingură zahăr brun
Instrucțiuni:
Pregătire bezea
- Preîncălzește cuptorul la 150°C.
- Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Nu adăuga altă cantitate de zahăr dacă nu s-a dizolvat cel pus anterior.
- După ce ai terminat de pus zahărul și s-a dizolvat, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează zeama de lămâie și amidonul.
- Pregătește o tavă peste care pune o foaie de copt. Desenează pe foaie un cerc cu ajutorul unui castron pentru a delimita diametrul Pavlovei.
- Pune bezeaua pe foaia de copt, in limitele cercului, cu ajutorul spatulei. Ridică usor bezeaua de pe margini pentru a o face mai înaltă.
- Redu temperatura cutptorului la 110 grade C și pune Pavlova la copt pentru o oră – o oră și 10 minute.
- Verifică dacă Pavlova s-a copt (apasă ușor cu degetul pe suprafața ei și este gata dacă s-a întărit, iar baza se desprinde ușor de foaie).
- Las-o să se răcească în cuptorul oprit pentru 2 ore sau peste noapte.
Pregătire topping
- Curăță merele de coajă și de partea cu sâmburi. Taie-le apoi în cuburi mici.
- Pune-le într-o crăticioară pe foc, adaugă scorțișoara și zahărul brun. Călește merele până când se înmoaie, iar zahărul s-a dizolvat. Lasă-le să se răcească înainte de a le folosi.
- Bate mascarponele și smântâna pentru frișcă împreună cu 1 lingură zahăr pudră până când capătă textura unei creme ferme. Pune-o la rece până o vei folosi.
Asamblare Pavlova
- Mută bezeaua pe o farfurie plată sau pe un suport de tort.
- Amestecă merele călite cu crema de mascarpone și frișcă. Adaugă topping-ul peste bezea.
- Decorează cu câteva bucățele de măr din cele călite sau cu felii de măr deshidratat (eu așa am avut). Enjoy!
Pavlova de toamnă cu mere și scorțișoară
Ingredients
Bezea
- 4 buc albușuri la temperatura camerei
- 200 g zahăr
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 linguriță amidon
Topping
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 200 g mascarpone
- 1 lingură zahăr pudră
- 2 buc mere mici
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 lingură zahăr brun
Instructions
Pregătire bezea
- Preîncălzește cuptorul la 150°C.
- Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Nu adăuga altă cantitate de zahăr dacă nu s-a dizolvat cel pus anterior.
- După ce ai terminat de pus zahărul și s-a dizolvat, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează zeama de lămâie și amidonul.
- Pregătește o tavă peste care pune o foaie de copt. Desenează pe foaie un cerc cu ajutorul unui castron pentru a delimita diametrul Pavlovei.
- Pune bezeaua pe foaia de copt, in limitele cercului, cu ajutorul spatulei. Ridică usor bezeaua de pe margini pentru a o face mai înaltă.
- Redu temperatura cutptorului la 110 grade C și pune Pavlova la copt pentru o oră – o oră și 10 minute.
- Verifică dacă Pavlova s-a copt (apasă ușor cu degetul pe suprafața ei și este gata dacă s-a întărit, iar baza se desprinde ușor de foaie).
- Las-o să se răcească în cuptorul oprit pentru 2 ore sau peste noapte.
Pregătire topping
- Curăță merele de coajă și de partea cu sâmburi. Taie-le apoi în cuburi mici.
- Pune-le într-o crăticioară pe foc, adaugă scorțișoara și zahărul brun. Călește merele până când se înmoaie, iar zahărul s-a dizolvat. Lasă-le să se răcească înainte de a le folosi.
- Bate mascarponele și smântâna pentru frișcă împreună cu 1 lingură zahăr pudră până când capătă textura unei creme ferme. Pune-o la rece până o vei folosi.
Asamblare Pavlova
- Mută bezeaua pe o farfurie plată sau pe un suport de tort.
- Amestecă merele călite cu crema de mascarpone și frișcă. Adaugă topping-ul peste bezea.
- Decorează cu câteva bucățele de măr din cele călite sau cu felii de măr deshidratat (eu așa am avut). Enjoy!