• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Tartă cu mere și cremă de migdale

Tartă cu mere și cremă de migdale
Tartă cu mere și cremă de migdale

Am făcut această tartă cu mere și cremă de migdale după ce am comandat merele Red Love, cu interior roșu, incredibil de frumoase și delicioase. Cel puțin copiii mei sunt înnebuniți după gustul lor. Iar eu am vrut să le pun în valoare atât aspectul, cât și gustul într-o tartă savuroasă.

Crema de migdale (sau frangipane) se potrivește de minune cu aceste mere, iar designul pentru feliile de mere a meritat din plin timpul pentru migăleala trandafirilor. Nu sunt greu de făcut, doar că îți trebuie un pic (mai multă) răbdare și minuțiozitate.

Sunt tare fericită de cum a ieșit și mă bucur să împărtășesc acum cu voi rețeta de tartă cu mere și cremă de migdale. Perfectă pentru toamnă și pentru a pune în valoare merele de sezon.

Cum să pregătești tarta cu mere și cremă de migdale

Ingrediente:

Aluat

  • 200 g făină
  • 50 g făină de migdale
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 buc ou
  • 2 linguri apă rece

Cremă de migdale (frangipane)

  • 150 g unt moale
  • 90 g zahăr
  • 3 buc ouă
  • 150 g făină de migdale
  • 3 linguri făină

Mere

  • 3 buc mere medii

Sirop finisare (opțional)

  • 50 ml apă
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară

Instrucțiuni:

Pregătire aluat

  • Amestecă într-un castron făina, făina de migdale, un praf de sare, zahărul pudră și untul rece, tăiat în cuburi. Fărâmițează între degete ingredientele până obții o textură sfărâmicioasă.
  • Adaugă oul întreg și apa rece. Acum aluatul se va aduna și îl vei putea strânge într-o bilă aplatizată. Pune aluatul la rece pentru 30 de minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu unt o tavă de tartă.
  • După cele 30 de minute, întinde aluatul pe o suprafață înfăinată. Așază foaia de aluat în tava de tartă. Coace aluatul în orb punând în interior o foaie de copt și o greutate: boabe de orez/năut/fasole, pentru 25 de minute. La jumătatea timpului, înlătura foaia de copt și greutatea de pe aluat ca să se rumenească și în interior.
  • Scoate aluatul când s-a rumenit și lasă-l deoparte să se răcească.

Crema de migdale

  • Pune untul și zahărul într-un bol și mixează până obții o textură cremoasă.
  • Adaugă ouăle, făina de migdale și făina, mixează din nou până se omogenizează.

Pregătire mere

  • Eu am folosit mere Red Love, cu interiorul roșu, dar poți folosi și alte soiuri cu pulpa mai fermă.
  • Taie merele în jumătăți, scoate semințele și înlătură cotorul. Taie apoi jumătățile în felii foarte subțiri, ideal pe o răzătoare specială (mandolină).
  • După ce ai terminat toate merele de feliat, pregătește câteva forme de brioșe (eu am unele de silicon) care să fie suportu pentru micii trandafiri creați din feliile de măr.
  • Pentru a face un trandafir din felii de măr, așază felie cu felie, în linie orizontală, ușor suprapuse, cam 15-20 felii. Începi să rulezi feliile din capătul inițial, până ajungi la celalălat capăt.
  • Pune trandafirul creat într-o formă de brioșă pentru a-l ține să nu se desfacă. Procedează la fel până termini feliile de măr.

Pregătire sirop finisare

  • Pune ingredientele într-o crăticioară, pe foc, pentru câteva minute, până se topește zahărul și începe să se îngroașe.

Asamblare și coacere tartă

  • Pune crema frangipane în interiorul aluatului copt. Nivelează cu ajutorul unei spatule.
  • Așază trandafirii din felii de măr pe toată suprafața tartei.
  • Coace tarta pentru 45-50 de minute, acoperind cu o folie de aluminiu primele 30 de minute, pentru a nu se arde feliile de măr.
  • Tarta este gata când crema de migdale s-a întărit și s-a rumenit. Scoate din cuptor și las-o să se răcească pentru 15-20 de minute, apoi o poți scoate din forma de tartă.
  • Opțional, o poți unge cu puțin sirop (apă, zahăr, scorțișoară). Se servește ușor călduță. Enjoy!

Dacă îți plac tartele, ai putea încerca și:

  • Tartă Tatin cu mere
  • Tartă cu smochine, mascarpone, miere și fistic
  • Tartă cu mure și aluat fraged cu alune de pădure
  • Tartă de ciocolată neagră și zmeură
Tartă cu mere și cremă de migdale
Print Pin

Tartă cu mere și cremă de migdale

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Refrigerare aluat 30 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 200 g făină
  • 50 g făină de migdale
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 buc ou
  • 2 linguri apă rece

Cremă de migdale (frangipane)

  • 150 g unt moale
  • 90 g zahăr
  • 3 buc ouă
  • 150 g făină de migdale
  • 3 linguri făină

Mere

  • 3 buc mere medii

Sirop finisare (opțional)

  • 50 ml apă
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară

Instructions

Pregătire aluat

  • Amestecă într-un castron făina, făina de migdale, un praf de sare, zahărul pudră și untul rece, tăiat în cuburi. Fărâmițează între degete ingredientele până obții o textură sfărâmicioasă.
  • Adaugă oul întreg și apa rece. Acum aluatul se va aduna și îl vei putea strânge într-o bilă aplatizată. Pune aluatul la rece pentru 30 de minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu unt o tavă de tartă.
  • După cele 30 de minute, întinde aluatul pe o suprafață înfăinată. Așază foaia de aluat în tava de tartă. Coace aluatul în orb punând în interior o foaie de copt și o greutate: boabe de orez/năut/fasole, pentru 25 de minute. La jumătatea timpului, înlătura foaia de copt și greutatea de pe aluat ca să se rumenească și în interior.
  • Scoate aluatul când s-a rumenit și lasă-l deoparte să se răcească.

Crema de migdale

  • Pune untul și zahărul într-un bol și mixează până obții o textură cremoasă.
  • Adaugă ouăle, făina de migdale și făina, mixează din nou până se omogenizează.

Pregătire mere

  • Eu am folosit mere Red Love, cu interiorul roșu, dar poți folosi și alte soiuri cu pulpa mai fermă.
  • Taie merele în jumătăți, scoate semințele și înlătură cotorul. Taie apoi jumătățile în felii foarte subțiri, ideal pe o răzătoare specială (mandolină).
  • După ce ai terminat toate merele de feliat, pregătește câteva forme de brioșe (eu am unele de silicon) care să fie suportu pentru micii trandafiri creați din feliile de măr.
  • Pentru a face un trandafir din felii de măr, așază felie cu felie, în linie orizontală, ușor suprapuse, cam 15-20 felii. Începi să rulezi feliile din capătul inițial, până ajungi la celalălat capăt.
  • Pune trandafirul creat într-o formă de brioșă pentru a-l ține să nu se desfacă. Procedează la fel până termini feliile de măr.

Pregătire sirop finisare

  • Pune ingredientele într-o crăticioară, pe foc, pentru câteva minute, până se topește zahărul și începe să se îngroașe.

Asamblare și coacere tartă

  • Pune crema frangipane în interiorul aluatului copt. Nivelează cu ajutorul unei spatule.
  • Așază trandafirii din felii de măr pe toată suprafața tartei.
  • Coace tarta pentru 45-50 de minute, acoperind cu o folie de aluminiu primele 30 de minute, pentru a nu se arde feliile de măr.
  • Tarta este gata când crema de migdale s-a întărit și s-a rumenit. Scoate din cuptor și las-o să se răcească pentru 15-20 de minute, apoi o poți scoate din forma de tartă.
  • Opțional, o poți unge cu puțin sirop (apă, zahăr, scorțișoară). Se servește ușor călduță. Enjoy!
Tartă cu mere și cremă de migdale
Tartă cu mere și cremă de migdale
Tartă cu mere și cremă de migdale
Tartă cu mere și cremă de migdale

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Tartă cu smochine, mascarpone, miere și fistic Rulouri cu scorțișoară și ciocolată Camembert la cuptor cu smochine și miere Chiftelute cu dovlecei și brânză de capră Torta caprese
Articol anterior: « Pavlova de toamnă cu mere și scorțișoară
Articolul urmator: Salam de biscuiți cu cacao și nuci coapte »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate