• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Prăjitură cu prune

Prăjitură de toamnă cu prune. Ultimele prune din sezon, super coapte (nu tocmai pe gustul meu pentru că eu le prefer mai ferme și mai puțin dulci și zemoase) și-au găsit menirea ca topping pentru această prăjitură simplă, dar foarte gustoasă.

Dacă nu mai găsești prune (deși eu am mai văzut la Mega de curând), le poți înlocui cu felii de măr sau de pară, se potrivesc și ele de minune. Iată cum din ceva aparent neapetisant – prunele moi și zemoase – a ieșit un desert care te va face să te lingi pe degete.

Atenție, ingredientele sunt pentru o formă de copt mică, folosește una cu diametrul de 18 sau 20 de cm. Și, crede-mă, este mai bine așa, la cât este de bună, o prăjitură mare nu ne-ar fi prins bine la siluetă.

Pufoasă, cu un plus de textură de la fructe, o felie de prăjitură cu prune este un răsfăț hygge pentru zilele de toamnă! Vezi mai jos pașii simpli pentru a face această prăjitură cât ai zice… prune :).

Print Pin

Prăjitură cu prune

Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 150 g făină
  • 100 g zahăr
  • 150 g unt moale
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 10-12 prune, jumătăți
  • zahăr pudră pentru decor (opțional)

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 170 grade C.
  • Unge cu unt o formă de copt (diametru 18-20 cm). Pune și folie de copt tăiată pe baza rotundă a tăvii.
  • Într-un castron mare, amestecă toate ingredientele (cu excepția prunelor) până se omogenizează.
  • Toarnă compoziția în tava pregătită pentru copt.
  • Așază deasupra jumătățile de prune (poți pune și alte fructe de toamnă, precum mere sau pere).
  • Coace prăjitura la 170 grade C pentru 30-35 de minute (poți face testul scobitorii, dacă iese curată, prăjitura este coaptă).
  • Lasă să se răcească de tot, apoi o poți decora, dacă vrei, cu zahăr pudră pe deasupra. Enjoy!

Dacă ți-a plăcut această prăjitură, poate vrei să încerci și alte deserturi de toamnă:

  • Prăjitură bundt cu dovleac și glazură de ciocolată
  • Tartă tatin cu mere
  • Tartă rustică cu mere red love

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Prăjitură bundt cu dovleac și glazură de ciocolată Ciocolată de casă Aluat de pizza Supă de țelină cu pere Tort de clătite cu ciocolată
Articol anterior: « Prăjitură bundt cu dovleac și glazură de ciocolată
Articolul urmator: Rulouri cu scorțișoară și ciocolată »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate