• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Prăjitură răsturnată cu clementine

Această prăjitură răsturnată cu clementine este pentru când e frig afară și citricele sunt în sezonul lor de vârf, zemoase și parfumate. Este rețeta de făcut într-un weekend când ai vrea să ai ceva bun de savurat lângă cafea. Sau să te acompanieze la filmul bun pe care urmează să îl vezi după-amiaza.

Se face repede, cu ingrediente obișnuite, doar citricele să le ai la îndemână. Eu am făcut într-o tavă mică, dar dacă vrei, poți dubla cantitățile.

Print Pin

Prăjitură răsturnată cu clementine

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 26 minutes
Total Time 41 minutes

Ingredients

Compoziție prăjitură

  • 100 g unt moale
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • 1 ou
  • 1 linguriță praf de copt

Sirop pentru clementine

  • 1 lingură unt
  • 1 lingură miere
  • 1/2 linguriță zeamî de lămâie
  • 4-5 clementine (preferabil bio, la care se poate consuma coaja)

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge cu puțin unt o tavă mică de copt, iar pe fundul tăvii pune și o hârtie de copt. Spală bine clementinele (ideal ar fi să ai unele bio, la care să poți consuma coaja). Taie-le în felii, cu tot cu coajă.
  • Pune ingredientele într-un bol și mixează până se omogenizează.
  • Într-un mic vas pune pe foc untul, mierea și zeama de lămâie, dă la o parte vasul când începe să clocotească. Pune acest sirop în tava de copt, având grijă să fie uniform distribuit.
  • Aranjează feliile de clementine începând din mijloc către margini (suprapune-le doar câte un pic).
  • Toarnă și compoziția în tavă și coace prăjitura pentru 25-30 min (testează cu o scobitoare dacă interiorul s-a copt).
  • Lasă să se răcească în tavă 10-15 minute, apoi răstoarnă prăjitura pe o farfurie și dă la o parte hârtia de copt de deasupra fructelor. Poți pudra cu zahăr sau lăsa ca atare.

Este o prăjitură perfectă pentru iarnă, aromată și reconfortantă. Va fi așa cum îți imaginezi, un parfum de copt, de bun, care se răspândește în toată casa și un desert delicios făcut cu mâinile tale.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Tort de clătite cu ciocolată Biscuiți suedezi (amprentă) cu vanilie, migdale și umplutură de ciocolată Ciocolată de casă Brownies la tigaie Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete
Articol anterior: « Aluat de pizza
Articolul urmator: Brownies la tigaie »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate