Știi momentul acela în care ai carne la masă și parcă lipsește ceva care să îi desăvârșească gustul? Ei bine, acel ceva poate fi un astfel de sos de iaurt cu usturoi, care e atât de delicios încât îl vei mânca și simplu, pe pâine, chiar și după ce ai terminat carnea 😊. Hai să îți dezvălui minunăția de rețetă!
Sos cu iaurt și ustoroi
Servings 4 porții
Ingredients
- 1 borcan iaurt gras tip grecesc (10% grăsime) 400 g
- 2-3 cătei de usturoi depinde cât de puternic vrei să fie gustul de usturoi, poți pune și mai mulți
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- câteva semințe de rodie opțional
Instructions
- Curăță usturoiul, pisează-l șipune-l într-un bol încăpător. Adaugă, puțin câte puțin, uleiul de măsline peste usturoi, amestecând bine cu o lingură de lemn.
- După acest pas, adaugă iaurtul și amestecă din nou cu lingura de lemn. Asezonează cu sare. Gustă și vezi daca ți-e pe plac gustul de usturoi, dacă vrei mai pregnant, mai adaugă puțin usturoi pisat.
- Înainte de servire, stropește cu puțin ulei de măsline pe deasupra și presară câteva semințe de rodie (asta doar dacă e sezonul rodiilor și îți sunt la îndemână, dau un gust crocant și plăcut).
Se potrivește și cu cartofi prăjiți sau copți, vinete la cuptor sau alte legume coapte.