• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Pesto din tarhon

pesto din tarhon
tarhon

M-am pomenit, într-una din vizitele la țară, cu un buchet imens de tarhon de la vecina de alături. Nu am refuzat, că nu se face, dar chiar mă gândeam ce aș putea face cu atâta tarhon deodată. Arăta atât de fresh și aromat, nu mă lăsa inima să îl las să se irosească. Așa că, tot meditând asupra tarhonului, mi-a venit ideea să îl transpun într-un preparat care să-i pună în valoarea atât culoarea verde intensă, cât și aroma deosebită: un pesto din tarhon.

Urmând în mare rețeta clasică de pesto, am înlocuit mugurii de pin (pentru că nu îi aveam în casă) cu fulgi de migdale, dar cu siguranță a ieșit la fel de bun.

pesto din tarhon
Print Pin

Pesto din tarhon

Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 300 g

Ingredients

  • 100 g tarhon spălat, îndepărtat tijele mai groase
  • 50 g fulgi migdale
  • 100 ml ulei de măsline de cea mai bună calitate
  • 50 g parmezan
  • suc 1 lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • sare, piper

Instructions

  • Pesto-ul se face foarte simplu: pui într-un blender toate ingredientele, mixezi și oprești când totul s-a mărunțit, s-a omogenizat și a căpătat o consistență cremoasă.
  • Gata, acum ai un minunat pesto de tarhon, verde și plin de aromă. Eu l-am pus într-un borcan cu capac ermetic, am turnat puțin ulei de măsline deasupra pentru sigilarea sosului și l-am păstrat o săptămână la frigider.
pesto din tarhon
pesto din tarhon
pesto din tarhon

În acest timp, l-am folosit la o cină cu paste și, altădată, ca sos pentru lipii cu carne la cuptor, ardei copt și frunze de salată. Delicios în ambele cazuri pentru că aduce gustul special de tarhon fiecărui fel de mâncare la care l-am adăugat. Un must try de pus pe lista ta.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Dutch baby cu leurdă și pecorino Pesto de leurdă Cremă de migdale (cremă Frangipane) Galetă cu zucchini, roșii cherry, ricotta și brânză de capră Supă de dovleac copt cu Za’atar
Articol anterior: « Sos cu iaurt și ustoroi
Articolul urmator: Cartofi hasselback »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate