Se pare că am o adevărată pasiune pentru supele de legume coapte! Am revenit de această dată cu o rețetă de supă cremoasă și foarte-foarte aromată de păstârnac și fenicul coapte. Coptul legumelor le face mai dulci și concentrează aromele. Mie mi se pare o descoperire minunată și abia aștept să încerc tot soiul de variante!
În acest caz, m-am gandit la păstârnac și la fenicul pe care nu le folosesc prea mult în rețetele mele. Cu această ocazie a descoperit că, prin coacere, păstârnacul devine delicios. În afară de supă, vei găsi mai jos și o mini-rețetă de chipsuri de păstârnac pe care le-am gândit ca pe un element opțional de servire a acestei supe. Elementul crocant aduce senzația de surpriză în momentul în care mănânci și mie îmi place tare mult să adaug, de câte ori pot, ceva care să te scoată din rutină. Revenind la supa noastră, hai să vedem cum se pregătește.
Supă cremă de păstârnac și fenicul
Ingredients
Supă
- 5-6 buc păstârnac (aprox. 600g)
- 2 buc fenicul (mărime medie)
- 1 buc ceapă mare, tăiată grosier
- 1 lingură unt
- 2 linguri ulei de măsline pentru stropit legumele de copt
- 800 ml supă de legume/apă
- 700 ml lapte
- sare
Chipsuri de păstârnac (pentru servire)
- 2 buc păstârnac
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- 1 lingură boia de ardei afumată
Instructions
Pregătire supă
- Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pregătește o tavă de cuptor tapetată cu foaie de copt.
- Curăță și spală păstârnacul și feniculul, apoi taie-le în bucăți potrivite. Așază-le pe foaia de copt și stropește-le cu ulei de măsline și sare. Pune tava în cuptor și coace legumele pentru 25 de minute (poți verifica dacă sunt gata cu ajutorul unei furculițe, dacă intră ușor, atunci legumele sunt coapte).
- Când legumele de la cuptor sunt gata, pune untul la topit într-o oală șii adaugă ceapa. Lasă să se călească 5 minute, amestecând din când în când.
- Pune păstârnacul și feliculul peste ceapă, adaugă apa și laptele și lasă-le să fiarbă 10-15 minute. Pasează cu un blender și mai adaugă lapte/apă în funcție de consistența dorită.
Chipsuri de păstârnac
- Taie 2 rădăcini de păstârnac în felii extrem de subțiri (cu o răzătoare specială este cel mai ușor), întinde-le într-un singur strat pe foaia de copt, stropește cu ulei de măsline, boia afumată și puțină sare și coace la cuptor pentru 15-20 de minute la 170°C. Întoarce feliile la jumătatea timpului pentru o textură mai crunchy.
- Servește supa cu chipsuri de păstârnac și crutoane. Supa este delicioasă, consistentă și foarte aromată.