• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Supă de sparanghel și mazăre

Primăvara aceasta pot spune că m-am îndrăgostit de sparanghel. Am profitat la maxim de sezonul acestei legume sofisticate care se regăsea în luna mai prin mai toate magazinele. Îți vine să crezi că am văzut sparanghel vândut la bucată (!) și în Piața Obor? Ei bine, da, sparaghelul a ajuns să se cultive cu succes și în România, așa că, dacă până acum nu l-ai încercat, ar fi bine să o faci!

Sparanghelul este delicios în supă, pentru că dă o culoare minunată și îți încântă papilele gustative cu aroma sa inconfundabilă. O supă cremă ușor de făcut, sățioasă, taman bună pentru un prânz consistent și special. Servește-o cu niște crutoane sau o felie de pâine cu maia.

supa de sparanghel si mazare
supa de sparanghel si mazare
supa de sparanghel si mazare
Print Pin

Supă de sparanghel

Total Time 40 minutes

Ingredients

  • 700 g sparanghel verde doar partea fragedă
  • 200 g boabe mazăre congelata sau proaspătă
  • 1 buc ceapă
  • 1 buc morcov
  • 1 buc păstârnac
  • sucul de la 1 lime sau 1 lămâie mică, dacă nu ai lime
  • 1.5 l apă
  • 1 lingură unt
  • 200 ml smânână pentru gătit
  • sare pentru asezonare

Instructions

  • Încălzește apa în fierbătorul electric. Curăță sparanghelul de partea lemnoasă – ca să știi cam unde începe partea fragedă, prin tatonări: încearcă să îndoi partea de jos, dacă aceasta nu se rupe ușor, mută-te puțin mai sus și încearca iar. Acolo unde se rupe cu ușurință înseamnă că e locul unde sparanghelul devine mai fraged. Te sfătuiesc să nu ai milă de partea lemnoasă, nu e gustoasă în mâncare și, mai mult, s-ar putea să te facă să nu mai vrei să mănânci și altădată. Elimină partea lemnoasă ca să te bucuri de gustul fraged și bun. Taie-l în bucăți și pune-l deoparte.
  • Pregătește și celelalte legume: curăță, spală și taie grosier ceapa, morcovul, păstârnacul, pune la îndemână mazărea (eu am folosit congelată).
  • Pune untul să se topească într-un vas pe aragaz, adaugă legumele și un praf de sare, amestecă puțin să le acoperi pe toate cu untul topit. Lasă-le 3-4 minute să se călească.
  • Adaugă apa fierbinte și lasă să fiarbă în voie cam 20-25 minute, poți încerca sparanghelul cu o furculiță ca să verifici textura.
  • Dă la o parte de pe foc cratița, pasează cu un blender.
  • Adaugă smântâna lichidă și zeama de lime. Verifică și consistența, dacă vrei mai lichidă, mai adaugă puțină apă clocotită.
  • Amestecă și gustă pentru asezonare. Repune pe foc oala până mai dă în 2-3 clocote. Acum este gata.
supa de sparanghel si mazare
supa de sparanghel si mazare

Este cremoasă, delicată, cu aromă de sparanghel și lime, echilibrată prin gustul acrișor de citrice, altfel spus, minunată.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Salată de vară cu dovlecei copți și burrata Cartofi hasselback Tartă cu rubarbă și cremă frangipane Pavlova cu iaurt grecesc, apă de trandafiri și fructe de pădure Spaghete cu roșii cherry coapte
Articol anterior: « Clafoutis cu cireșe
Articolul urmator: Tagliatelle cu creveți și gălbiori »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate