• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Tartă cu ciocolată neagră și cireșe

A venit sezonul cireșelor, de departe favoritele mele. Așa că, pentru a celebra acest sezon delicios, am pregătit pentru voi această tartă cu ciocolată neagră și cireșe, un mix fabulos care împacă iubitorii ambelor tabere (cireșe și ciocolată).

Inițial, ședința foto pentru această tartă cu ciocolată neagră și cireșe trebuia să aibă loc într-un cadru natural superb, mai exact într-o livadă de cireși. Plănuisem cu drag această ședință foto cu Oana și ale ei minunate piese vintage de colecție, însă vremea nu a ținut cu noi și, cu o zi înainte și în ziua respectivă, a plouat.

Așa că, tarta cu ciocolată neagră și cireșe deja făcută a ajuns pe masa din studioul meu unde i-am surprins frumusețea, fără livada de cireși, dar cu niște trandafiri din propria grădină.

Tarta este ușor de făcut, doar aluatul necesită coacere. iar restul elementelor din umplutură trebuie gătite un timp foarte scurt, așa că… hai la treabă! Desertul este consistent și te saturi cu o felie mică, așa că poți împărți tarta cu cei dragi ție.

Iată pașii de urmat pentru a pregăti tarta cu ciocolată neagră și cireșe.

Ingrediente:

Aluat

  • 200 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 140 g unt rece, cuburi
  • 1 buc gălbenuș
  • 40 ml apă rece
  • 2 linguri zahăr pudră

Ganache ciocolată neagră

  • 400 g ciocolată neagră
  • 350 g smântână 35% grăsime
  • 30 g unt cuburi

Cireșe pentru umplutură

  • 150 g cireșe fără sâmburi
  • 2 linguri zahăr brun

Topping

  • 200 g cireșe întregi, cu codiță

Instrucțiuni:

Pregătire aluat

  • Cerne într-un vas făina și cacaua. Adaugă untul tăiat cuburi și începe să frămânți între degete făina, cacaua și untul până obții o textură fărâmicioasă.
  • Adaugă zahărul pudră, apa rece și gălbenușul. Combină cu restul ingredientelor până când totul începe să capete consistența de aluat.
  • Formează o bilă (nu frământa deloc aluatul) și pune la rece pentru 30 de minute minim.
  • Când aluatul s-a răcit, presară făină pe suprafața de lucru și întinde o foaie care să fie potrivită ca dimensiune pentru o formă de 22 cm (unsă cu puțin unt în prealabil).
  • Înțeapă cu furculița de câteva ori aluatul și apoi pune la congeltaor pentru 10 minute.
  • Până se răcește din nou aluatul, preîncălzește cuptorul la 190 grade C.
  • Coace în orb aluatul timp de 25 de minute (pune peste aluat, în tavă, o greutate – boabe de fasole, orez, pietricele etc). La jumătatea timpului, înlătură greutatea de pe aluat și lasă să rumenească bine.
  • Scoate din cuptor și lasă să se răcească.

Pregătire cireșe pentru umplutură

  • Pune cireșele jumătăți într-o cratiță mică, pe foc, împreună cu 2 linguri de zahăr brun.
  • Lasă să se înmoaie cireșele și să se evapore din sucul lăsat – aproximativ 10-15 minute. Pune-le apoi într-un bol să se răcească până în momentul în care le vei folosi.

Pregătire ganache ciocolată neagră

  • Pune ciocolata într-un castron.
  • Încălzește smântâna până când dă semne că începe să fiarbă. Adaug-o peste ciocolată și las-o 5 minute fără să faci nimic.
  • După cele 5 minute, folosește un tel de mână și amestecă pentru a omogeniza.
  • Adaugă untul cubulețe și amestecă din nou până când untul este complet topit.
  • Lasă să se răcească la temperatura camerei înainte de a o folosi.

Asamblare tartă

  • Toarnă jumăttae din ganache în aluatul copt, presară cireșele gătite pe aragaz, apoi pune și restul de umplutură de ciocolată.
  • Lasă să se solidifice înainte de a pune toppingul de cireșe cu codiță. Enjoy!
Print Pin

Tartă cu ciocolată neagră și cireșe

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 55 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 200 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 140 g unt rece, cuburi
  • 1 buc gălbenuș
  • 40 ml apă rece
  • 2 linguri zahăr pudră

Ganache ciocolată neagră

  • 400 g ciocolată neagră
  • 350 g smântână 35% grăsime
  • 30 g unt cuburi

Cireșe pentru umplutură

  • 150 g cireșe fără sâmburi
  • 2 linguri zahăr brun

Topping

  • 200 g cireșe întregi, cu codiță

Instructions

Pregătire aluat

  • Cerne într-un vas făina și cacaua. Adaugă untul tăiat cuburi și începe să frămânți între degete făina, cacaua și untul până obții o textură fărâmicioasă.
  • Adaugă zahărul pudră, apa rece și gălbenușul. Combină cu restul ingredientelor până când totul începe să capete consistența de aluat.
  • Formează o bilă (nu frământa deloc aluatul) și pune la rece pentru 30 de minute minim.
  • Când aluatul s-a răcit, presară făină pe suprafața de lucru și întinde o foaie care să fie potrivită ca dimensiune pentru o formă de 22 cm (unsă cu puțin unt în prealabil).
  • Înțeapă cu furculița de câteva ori aluatul și apoi pune la congeltaor pentru 10 minute.
  • Până se răcește din nou aluatul, preîncălzește cuptorul la 190 grade C.
  • Coace în orb aluatul timp de 25 de minute (pune peste aluat, în tavă, o greutate – boabe de fasole, orez, pietricele etc). La jumătatea timpului, înlătură greutatea de pe aluat și lasă să rumenească bine.
  • Scoate din cuptor și lasă să se răcească.

Pregătire cireșe pentru umplutură

  • Pune cireșele jumătăți într-o cratiță mică, pe foc, împreună cu 2 linguri de zahăr brun.
  • Lasă să se înmoaie cireșele și să se evapore din sucul lăsat – aproximativ 10-15 minute. Pune-le apoi într-un bol să se răcească până în momentul în care le vei folosi.

Pregătire ganache ciocolată neagră

  • Pune ciocolata într-un castron.
  • Încălzește smântâna până când dă semne că începe să fiarbă. Adaug-o peste ciocolată și las-o 5 minute fără să faci nimic.
  • După cele 5 minute, folosește un tel de mână și amestecă pentru a omogeniza.
  • Adaugă untul cubulețe și amestecă din nou până când untul este complet topit.
  • Lasă să se răcească la temperatura camerei înainte de a o folosi.

Asamblare tartă

  • Toarnă jumăttae din ganache în aluatul copt, presară cireșele gătite pe aragaz, apoi pune și restul de umplutură de ciocolată.
  • Lasă să se solidifice înainte de a pune toppingul de cireșe cu codiță. Enjoy!

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Crumble cu rubarbă și scorțișoară Clafoutis cu căpșuni Pancakes cu banane cu topping de brânză, mix de fructe și miere Torta caprese Ruladă de bezea cu căpșuni
Articol anterior: « Madlene cu fistic și beurre noisette
Articolul urmator: Crumble de căpșuni și rubarbă »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate