{AD} Tort Pavlova cu zmeură, mascarpone și cocos. Pentru această zi specială, Auchan România m-a invitat să vă pregătesc un mărțișor dulce. Și, cum eu sunt o mare iubitoare de Pavlova, m-am gândit să vă ofer astăzi, de Mărțișor, o delicioasă și delicată Pavlova etajată, cu zmeură și cremă de mascarpone cu cocos, o combinație incredibilă de arome și texturi.
Nu este dificil de făcut, iar cele 3 blaturi de bezea de dimensiuni diferite fac ca tortul Pavlova să arate incredibil de frumos și spectaculos. La servire, te sfătuiesc să detașezi ușor cele 3 blaturi și să servești porțiile din fiecare blat în parte.
O primăvară de poveste să aveți!
Cum să pregătești tortul Pavlova cu zmeură, mascarpone și cocos
Ingrediente:
3 blaturi bezea (20, 16, 10 cm)
- 5 buc albuș Auchan România
- 250 g zahăr Auchan România
- 2 lingurițe amidon
- 1 linguriță oțet alb (sau zeamă de lămâie)
Cremă de mascarpone și cocos
- 250 g mascarpone Auchan România
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
- 30 g nucă de cocos răzuită Auchan România
Soso de zmeură
- 200 g zmeură congelată
- 30 ml apă
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură zeamă de lămâie
Topping
- 150 g zmeură proaspătă
- sos de zmeură
Instrucțiuni:
Pregătire bezea
- Preîncălzește cuptorul la 150°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Adaugă o nouă cantitate doar dacă s-a dizolvat cel anterior.
- După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și oțetul alb.
- Cu ajutorul unor boluri de dimensiuni diferite, trasează pe foaia de copt conturul a 3 blaturi de bezea (eu am folosit 20, 16 și 10 cm). Întoarce foaia de copt și pune cu spatula bezeaua în conturul marcat pentru fiecare.
- Redu temperatura cuptorului la 110°C și coace blaturile de bezea timp de aproximativ 70-80 de minute. Lasă-le să se răcească pentru 2 ore în cuptor (sau peste noapte).
Pregătire sos zmeură
- Pune fructele congelate într-un vas pe foc, adaugă zahărul și apa și lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute (până scade lichidul și pulpa fructelor se înmoaie).
- Oprește focul și adaugă zeama de lămâie. Strecoară sosul printr-o sită deasă ca să obții un sos catifelat.
Pregătire cremă de mascarpone cu cocos
- În vasul de mixer, pune brânza mascarpone, frișca și zahărul pudră. Bate ingredientele până capătă o textură cremoasă și fermă.
- Adaugă nuca de cocos răzuită și încorporează cu o spatulă. Pune crema la rece până o vei folosi.
Asamblare tort Pavlova
- Pune primul blat de bezea pe un platou sau pe un suport de tort. Adaugă crema de mascarpone și cocos cu ajutorul unui poș cu dui în formă de stea sau direct, cu o spatulă.
- Presară câteva fructe proaspete de zmeură peste cremă. Pune al doilea și apoi al treilea blat de bezea și repetă operațiunile.
- Adaugă la final și câteva linguri de sos de zmeură. Deliciosul desert este gata de savurat!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, s-ar putea să îți placă și:
- Pavlova cu portocale roșii și caramel sărat
- Ruladă cu mascarpone și portocaCheesecake cu afinele roșii
- Cheesecake cu afine
Tort Pavlova cu zmeură, mascarpone și cocos
Ingredients
Ingrediente blaturi bezea
- 5 buc albuș
- 250 g zahăr
- 2 lingurițe amidon
- 1 linguriță oțet alb (sau zeamă de lămâie)
Cremă de mascarpone și cocos
- 250 g mascarpone
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
- 30 g nucă de cocos răzuită
Soso de zmeură
- 200 g zmeură congelată
- 30 ml apă
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură zeamă de lămâie
Topping
- 150 g zmeură proaspătă
- sos de zmeură
Instructions
Pregătire bezea
- Preîncălzește cuptorul la 150°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Adaugă o nouă cantitate doar dacă s-a dizolvat cel anterior.
- După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și oțetul alb.
- Cu ajutorul unor boluri de dimensiuni diferite, trasează pe foaia de copt conturul a 3 blaturi de bezea (eu am folosit 20, 16 și 10 cm). Întoarce foaia de copt și pune cu spatula bezeaua în conturul marcat pentru fiecare.
- Redu temperatura cuptorului la 110°C și coace blaturile de bezea timp de aproximativ 70-80 de minute. Lasă-le să se răcească pentru 2 ore în cuptor (sau peste noapte).
Pregătire sos zmeură
- Pune fructele congelate într-un vas pe foc, adaugă zahărul și apa și lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute (până scade lichidul și pulpa fructelor se înmoaie).
- Oprește focul și adaugă zeama de lămâie. Strecoară sosul printr-o sită deasă ca să obții un sos catifelat.
Pregătire cremă de mascarpone cu cocos
- În vasul de mixer, pune brânza mascarpone, frișca și zahărul pudră. Bate ingredientele până capătă o textură cremoasă și fermă.
- Adaugă nuca de cocos răzuită și încorporează cu o spatulă. Pune crema la rece până o vei folosi.
Asamblare tort Pavlova
- Pune primul blat de bezea pe un platou sau pe un suport de tort. Adaugă crema de mascarpone și cocos cu ajutorul unui poș cu dui în formă de stea sau direct, cu o spatulă.
- Presară câteva fructe proaspete de zmeură peste cremă. Pune al doilea și apoi al treilea blat de bezea și repetă operațiunile.
- Adaugă la final și câteva linguri de sos de zmeură. Deliciosul desert este gata de savurat!