• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Paste „Mac&Cheese” la cuptor

Mac and Cheese este o rețetă perfectă pentru a-i mulțumi pe micii mofturoși. Dacă felurile de mâncare cu paste sunt, de regulă, pe placul copiilor, combinația de paste cu sosul alb cremos și plin de brânză care se întinde delicios este un vis și mergi la sigur pentru cina sau prânzul celor mici.

Rețeta este simplă, iar dacă nu vrei să adaugi și toppingul crocant – deși dă un farmec aparte, poți renunța la el, iar copiii tot vor zice yum!

Print

Paste „Mac&Cheese” la cuptor

Course Main Course
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 250 g paste (maccheroni, penne sau orecchietti)
  • 1 lingură unt

Sos alb

  • 60 g unt
  • 60 g făină
  • 800 ml lapte
  • 250 g cașcaval Nasturii Lunii, răzuit (de la Delaco Junior)
  • sare pentru asezonare

Topping crocant

  • 50 g pesmet
  • 35 g unt topit
  • un praf de sare

Instructions

Paste

  • Fierbe pastele în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj, scăzând 1 minut (pentru că pastele se vor găti și la cuptor). Scurge-le și pune lingura de unt peste ele. Ridică-le de câteva ori cu grijă pentru a lăsa untul să le acopere pe toate părțile.

Topping

  • Amestecă într-un castron untul topit, sarea și pesmetul până obții o textură fărâmicioasă. Pune toppingul deoparte.

Sos

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  • Într-o crăticioară, pune la topit untul, iar când acesta s-a topit de tot, adaugă toată făina dintr-o dată și amestecă bine. Lasă să se gătească pentru 2-3 minute.
  • Pune jumătate din cantitatea de lapte peste amestecul de unt și făină, amestecă bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Când s-a omogenizat, adaugă și restul de lapte. Asezonează cu sare.
  • Când sosul s-a îngroșat, oprește focul și adaugă cașcavalul răzuit.
  • Pune și pastele în sos, apoi toarnă totul într-o tavă ce merge la cuptor.
  • Presară topping-ul crocant deasupra pastelor și pune laa copt în cuptor pentru 20-25 de minute. Enjoy!

Rețetă susținută de Delaco Junior.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Brownies la tigaie Cremă de migdale (cremă Frangipane) Supă de dovleac copt cu Za’atar Quiche cu praz caramelizat și brânză de capră Tartă rustică cu mere Red Love
Articol anterior: « Cartofi copți zdrobiți, cu parmezan și cimbru
Articolul urmator: Tort Mărțișor cu vanilie, mascarpone și zmeură »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate