Bezelele-acadea cu sos de ciocolată și alune de pădure sunt un mod ingenios de a transforma bezelele obișnuite într-un desert super-funny. Copiii mei au fost imediat cuceriți de aspectul lor ludic de acadea, așa că, dacă vreți să le faceți o surpriză cu un desert de 1 iunie, bezelele-acadea ar putea fi o variantă drăguță!
Se fac ușor, cu puține ingrediente, iar rezultatul este spectaculos. Este oare vreun copil care să nu se bucure de un desert pe băț? 🙂 Chiar și pe mine m-au cucerit aceste bezele-acadea simpatice, sunt curioasă voi ce ziceți.
Bezele-acadea
Ingredients
Bezele
- 2 albușuri
- 100 g zahăr tos
- 1/2 linguriță amidon
- 1/2 linguriță zeamă de lămăie
Decor
- 50 g ciocolată
- 1 lingură alune de pădure mărunțite
Instructions
Pregătire bezele
- Preîncălzește cuptorul la 150°C.
- Bate albușurile până se transformă în spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează cel pus anterior. Nu adăuga o nouă cantitate dacă se vede zahăr nedizolvat încă.
- După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și zeama de lămâie.
- Pune compoziția de bezele într-un poș cu dui în formă de stea. În tava de cuptor, pe foaie de copt, formează cu poșul discuri de aproximativ 5 cm diametru.
- Introdu cu grijă bețele de acadele (s-ar putea sa meargă și cele de frigărui, tăiate, partea mai groasă) în discurile de bezea.
- Redu temperatura cuptorului la 110 gade și pune bezelele la copt timp de o oră. Lasă-le să se răcească de tot înainte de a le scoate.
Decorare
- Topește ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Lasă un pic să se răcească apoi trasează câteva dâre deasupra bezelelor-acadea. Presară și alunele mărunțite.
- Pune-le la rece pentru măcar 1 oră înainte de servire.