• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Supă rece de castravete cu iaurt grecesc și busuioc

O supă rece de castravete cu iaurt grecesc și busuioc din belșug este o variantă răcoritoare, perfectă pentru un prânz de vară. Textura cremoasă și combinația de arome (busuioc, usturoi și lime) fac din această supă o alegere delicioasă! Să mai adaug că tot ce ai nevoie este un blender și ingredientele? Nici măcar nu trebuie să pornești aragazul, ceea ce este ideal în zilele caniculare de vară.

Supa de castravete cu iaurt grecesc și busuioc te va transpune, de la prima lingură, într-o călătorie imaginară în Grecia, pentru că gustul ei amintește de cel al binecunoscutului tzatziki.

Deși poate pare tentant să folosești busuiocul cel mai la îndemână, adică cel uscat, te sfătuiesc să nu îl înlocuiești, pentru că aromele și textura celui proaspăt sunt diferite și contează la gustul final al supei. Eu am servit supa alături de o felie de pâine crunchy, dar merg și crutoanele sau o pâine proaspătă de la o brutărie artizanală!

Dacă vrei să mai încerci alte rețete de supă de pe blogul meu, le găsești aici:

Supă de sparanghel și mazăre

Supă de ciuperci brune

Supă Parmentier (de cartofi și praz)

Print Pin

Supă rece de castravete cu iaurt grecesc și busuioc

Course Soup
Cuisine Mediterranean
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 500 g castraveți curățați de coajă
  • 350 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 2-3 căței de usturoi tocați
  • 40 ml ulei de măsline extravirgin
  • 10 g frunze busuioc proaspăt (aproximativ o mână de frunze)
  • zeama de la 1/2 lime
  • sare, piper

Instructions

  • Pregătește un blender. Taie castraveții (fără coajă) în felii subțiri.
  • Pune în blender toate ingredientele: castraveții, iaurtul, zeama de lime, busuioc, uleiul de măsline, usturoiul. Mixează până obții o cremă omogenă.
  • Asezonează cu sare și piper, după gust.
  • Transferă supa într-un vas de sticlă cu capac și răcește cel puțin o oră înainte de servire.
  • O poți garnisi cu felii de castravete, câteva picături de ulei de măsline și frunze de busuioc. E delicioasă alături de o felie de pâine bună.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Spaghete cu roșii cherry coapte Cartofi hasselback Clafoutis cu cireșe Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete Cheesecake cu ricotta, ciocolată albă și căpșuni
Articol anterior: « Tartă rustică (galetă) cu roșii, ricotta, brânză albastră și oregano
Articolul urmator: Tartă cu mure și aluat fraged cu alune de pădure »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate