O prăjitură cu aromă de citrice, cu o textură moale și delicată. Așa s-ar rezuma prăjitura cu clementine și ricotta, un desert delicios pus în scenă de forma de copt de tip Bundt, care dă un aspect întotdeauna spectaculos. Dacă nu ai deja măcar o astfel de formă Bundt, e timpul să îți cumperi una :).
Suntem în plin sezon al citricelor, așa că vă voi bombarda în această perioadă cu mai multe rețete inspirate de aceste fructe aromate. Azi e cu și despre clementine, aceste citrice micuțe, dulci și tare aromate. Textura pufoasă și puțin umedă a acestei prăjituri provine de la ricotta și de la uleiul de măsline. Iar glazura de ciocolată albă întregește deliciul acestui desert.
Rețeta e mai mult decât simplă, doar amesteci ingredientele uscate cu cele umede și gata compoziția. Nu ai nicio scuză să nu faci acest desert savuros. Ca să nu mai zic cât de bine se potrivește cu un ceai sau cu o cafea. Perfecțiune!
Alte prăjituri Bundt pe care să le încerci:
- Prăjitură Bundt cu dovleac și glazură de ciocolată neagră
- Prăjitură Bundt cu fistic și apă de trandafiri
- Prăjitură Bundt cu portocale și ciocolată
Prăjitură Bundt cu clementine și ricotta
Ingredients
- 240 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- un vârf de linguriță de sare
- 100 g zahăr
- 250 g ricotta
- 2 buc ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 lingurițe coajă răzuită de clementine (netratate)
- 120 ml ulei de măsline
- 50 ml zeamă de lămâie
- 30 ml zeamă de clementine
- 85 g miere
Glazură
- 150 g ciocolată albă
- 50 ml smântână pentru frișcă
- 2 lingurițe coajă răzuită de clementine
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește forma Bundt pentru copt, dând cu un spray cu ulei sau ungând-o cu puțin ulei de măsline.
- Combină într-un castron ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul.
- Într-un alt vas, pune restul ingredientelor: ouăle, ușor bătute cu o furculiță, ricotta, vanilia, uleiul, mierea, sucul de lămâie și de clementine, coaja răzuită de clementine. Mixeză-le pentru a obține o consistență omogenă.
- Toarnă compoziția lichidă peste ingredientele uscate și amestecă-le cu ajutorul unei spatule.
- Pune compoziția de prăjitură în forma Bundt și coace prăjitura pentru 35-40 de minute (poți face testul scobitorii).
- Lasă prăjitura să se răcească 10-15 minute în formă, apoi scoate-o pe un grătar de cofetărie ca să se răcească de tot.
Pregătire glazură
- Pune ciocolata albă într-un castron, iar smântâna într-o crăticioară pe aragaz.
- Când smântâna ajunge la punctul de fierbere, toarn-o peste ciocolată și amestecă bine ca să se topească. Pune la final și coaja răzuită de clementine.
- Toarnă glazura peste prăjitură. Yummy!