• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Prăjitură bundt cu dovleac și glazură de ciocolată

Dovleac în prăjitură? Yes, please! Pentru că este toamnă și dovleacul este pretutindeni, în piețe și în magazine, ar fi fost păcat să nu profităm de de sezonul său și să facem și altceva decât clasica plăcintă cu dovleac.

Prăjitura bundt cu dovleac și glazură de ciocolată este foarte arătoasă – forma bundt face toți banii (dacă vrei să afli mai multe despre bundt, citește ce am scris aici, alături de o altă prăjitură yummy), textura este moale, iar gustul foarte aromat de la mirodeniile de sezon folosite: scorțișoară și nucșoară, care oferă un sentiment instant de hygge.

Cel mai greu lucru la această prăjitură este să cari dovleacul de la piață până acasă și să îl cureți – dacă poți apela la cineva vânjos, fă-o fără ezitare. Promite o recompensă dulce! Piureul de dovleac – deși sună, poate, pretențios – este foarte simplu de făcut: coci dovleacul, îl pui în blender și mixezi. Gata piureul!

În rest, după de faci măsurătorile de ingrediente, totul decurge incredibil de rapid și ușor. Ingrediente uscate pe de-o parte și ingrediente umede pșus zahăr = love în doar câteva mișcări.

Print Pin

Prăjitură bundt cu dovleac și glazură de ciocolată

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 50 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 250 g făină
  • 2 lingurițe prag de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1/2 linguriță nucșoară măcinată
  • 1/2 linguriță sare
  • 170 g zahăr
  • 120 ml ulei vegetal (eu am folosit de floarea soarelui)
  • 2 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 350 g dovleac copt (piure)*
  • 240 g smântână acră

Glazură de ciocolată

  • 100 g ciocolată neagră
  • 50 ml smântână dulce (pentru frișcă)

Piure dovleac

  • 1 dovleac mic sau 1/2 dovleac mediu

Instructions

Pregătire piure de dovleac

  • Curăță dovleacul de coajă și de semințe. Pune-l pe o foaie de copt, tăiat în jumătăți sau sferturi și bagă-l la cuptor pentru 40-50 de minute (până când pulpa dovleacului se înmoaie).
  • Pune dovleacul copt în vasul unui blender și mixează cu un blender vertical pentru a obține o textură cremoasă, de piure.
  • Măsoară cantitatea care îți trebui pentru prăjitură și pune-o deoparte. Din restul poți face un piure de tip "sărat", pe care să îl folosești ca garnitură la o friptură, de exemplu.

Pregătire prăjitură

  • Preîncălzește cuptărul la 180 grade C. Pregătește o formă de copt tip bundt, ungând-o cu puțin ulei sau unt și cu un strat subțire de făină.
  • Combină ingredientele uscate (fără zahăr) într-un singur vas (făina, agenții d ecreștere, sarea, mirodeniile).
  • Într-un castron mare, pune ouăle, uleiul, zahărul, esența de vanilie, piureul de dovleac și smântâna acră și mixează-le până obții o consistență omogenă.
  • Toarnă compoziția prăjiturii în tava bundt și pune-o la cuptor pentru aproximativ 50 de minute (poți testa cu o scobitoare dacă s-a copt).
  • Scoate prăjitura din cuptor și las-o 10-15 minute să se răcească în forma bundt, apoi scoate-o pe un grilaj de bucătărie și las-o să se răcească de tot.

Pregătire glazură

  • Încălzește smântâna dulce până ajunge la momentul de fierbere.
  • Toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată și amestecă până obții o glazură cremoasă. Lasă să se îngroașe puțin înainte de a o turna peste prăjitură.

Alte prăjituri bundt care să te inspire:

  • Prăjitură bundt cu portocale și ciocolată
  • Prăjitură bundt cu fistic și apă de trandafiri

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Pavlova cu portocale roșii și caramel sărat Biscuiți suedezi (amprentă) cu vanilie, migdale și umplutură de ciocolată Ciocolată de casă Ciuperci Portobello cu umplutură Caprese Prăjitură Bundt cu fistic și iaurt grecesc
Articol anterior: « Supă de țelină cu pere
Articolul urmator: Prăjitură cu prune »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate