• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Supă de țelină cu pere

Când vine toamna, imediat mă gândesc la ce aș putea găti astfel încât să îmi ofere un sentiment plăcut, de căldură și bine – acel comfort food, după cum bine i se zice în engleză acestui tip de mâncare. Supele sunt desigur, pe loc fruntaș la acest tip de comfort food, ce altceva te-ar putea încălzi mai bine decât un bol cu o supă aburindă, servită cu un pic de pâine, cea pe care o preferi tu (eu am mâncat-o cu baghetă din aceea, tipic franțuzească, dar la fel de bine o puteți acompania cu o felie de pâine cu maia sua cu câteva crutoane).

Dacă și voi sunteți la fel, atunci înseamnă că această rețetă de supă de țelină cu pere este perfectă pentru a o pregăti acum, de sezon. Poate aveți o reticență la țelină sau poate la combinația de țelină cu pere. Nu este cazul să îți faci griji. Supa iese delicioasă și pune în valoare aroma țelinei (plus că e un mod mai altfel de a introduce țelina în meniu), iar adăugarea perelor îndulcește un pic gustul țelinei.

Te-am convins? Hai să ne apucăm de treabă, una-două te vei trezi cu supa aburindă în castron! 🙂

Dacă îți plac supele, ai mai putea încerca:

  • supa de dovleac copt cu Za’atar
  • supa de cartof copt și usturoi
  • supa de praz și cartofi
  • supa de ciuperci brune
Print Pin

Supă de țelină cu pere

Course Soup
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 2 țeline (rădăcină), mari
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 3 pere potrivite
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură unt
  • 1.7 l supă legume sau apă
  • sare pentru asezonare
  • 150 ml smântână pentru gătit

Instructions

  • Curăță legumele și taie-le în bucăți mari – le vei pasa la final, după fierbere, așa că nu trebuie să te stresezi cu mănuțitul lor.
  • Curăță perele de coajă și elimină cotorul cu semințe – pulpa rămasă taie-o cuburi.
  • Pune untul și uleiul într-o cratiță încăpătoare. Adaugă legumele tăiate, puțină sare și lasă-le 3-4 minute să se călească ușor.
  • Adaugă apa (supa de legume) peste legume, pune și bucățile de pară, acoperă cu un capac și lasă să fiarbă aproximativ 25-30 de minute (încearcă țelina cu o furculiță, dacă intră ușor, înseamnă că s-a fiert).
  • Pasează totul cu ajutorul unui mixer vertical, adaugă smânâna, mai pune și puțină sare (după gust) și amestecă bine. În funcție de consistență, mai poți adăuga puțină apă fierbinte.
  • Servește cu puțin cimbru proaspăt deasupra și cu pâinea preferată (baghetă, pâine cu maia sau crutoane). Yummy!

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete Spaghete cu roșii cherry coapte Cartofi hasselback Clafoutis cu cireșe Pavlova cu portocale roșii și caramel sărat
Articol anterior: « Tartă Tatin cu mere
Articolul urmator: Prăjitură bundt cu dovleac și glazură de ciocolată »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate