Mac and Cheese este o rețetă perfectă pentru a-i mulțumi pe micii mofturoși. Dacă felurile de mâncare cu paste sunt, de regulă, pe placul copiilor, combinația de paste cu sosul alb cremos și plin de brânză care se întinde delicios este un vis și mergi la sigur pentru cina sau prânzul celor mici.
Rețeta este simplă, iar dacă nu vrei să adaugi și toppingul crocant – deși dă un farmec aparte, poți renunța la el, iar copiii tot vor zice yum!
Paste „Mac&Cheese” la cuptor
Ingredients
- 250 g paste (maccheroni, penne sau orecchietti)
- 1 lingură unt
Sos alb
- 60 g unt
- 60 g făină
- 800 ml lapte
- 250 g cașcaval Nasturii Lunii, răzuit (de la Delaco Junior)
- sare pentru asezonare
Topping crocant
- 50 g pesmet
- 35 g unt topit
- un praf de sare
Instructions
Paste
- Fierbe pastele în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj, scăzând 1 minut (pentru că pastele se vor găti și la cuptor). Scurge-le și pune lingura de unt peste ele. Ridică-le de câteva ori cu grijă pentru a lăsa untul să le acopere pe toate părțile.
Topping
- Amestecă într-un castron untul topit, sarea și pesmetul până obții o textură fărâmicioasă. Pune toppingul deoparte.
Sos
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
- Într-o crăticioară, pune la topit untul, iar când acesta s-a topit de tot, adaugă toată făina dintr-o dată și amestecă bine. Lasă să se gătească pentru 2-3 minute.
- Pune jumătate din cantitatea de lapte peste amestecul de unt și făină, amestecă bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Când s-a omogenizat, adaugă și restul de lapte. Asezonează cu sare.
- Când sosul s-a îngroșat, oprește focul și adaugă cașcavalul răzuit.
- Pune și pastele în sos, apoi toarnă totul într-o tavă ce merge la cuptor.
- Presară topping-ul crocant deasupra pastelor și pune laa copt în cuptor pentru 20-25 de minute. Enjoy!
Rețetă susținută de Delaco Junior.