Această salată cu pepene galben, prosciutto, mozzarella di Bufala și rucola este o savuroasă rețetă care aduce, la propriu, vara în farfurie. Inspirată de combinația de pepene galben și prosciutto pe care am gustat-o prima oară într-o vacanță în Toscana, am creat această combinație de ingrediente ce își împletesc savorile și își completează aromele.
Eu am folosit mozzarella di Bufala sau mozzarella din lapte de bivoliță (mai pe românește), este mai cremoasă și cu un gust ușor mai pronunțat decât cea simplă, dar poți folosi fără probleme și mozzarella clasică.
Iată cum, din câteva ingrediente de bună calitate, poți crea un preparat nou, surprinzător de bun, delicat și sățios în acelși timp. Pentru un prânz sau o cină, această salată cu pepene galben este perfectă. Ce să mai zic dacă o vei pregăti pentru o masă mai festivă sau la o seară de gătit cu prietenii, va fi vedeta serii!
Iată cum să pregătești delicioasa salată cu pepene galben, prosciutto, mozzarella di Bufala și rucola.
Ingrediente
- 1/2 buc pepene galben, mic
- 100 g prosciutto feliat
- 125 g mozzarella di Bufala (sau mozzarella obișnuită)
- 50 g rucola
Dressing
- 2 linguri ulei de măsline
- 1-2 linguri zeamă lămâie
- 1/2 linguriță miere
- sare, piper după gust
Instrucțiuni
- Taie pepenele galben în felii, apoi miezul de pe felii în bucăți mici.
- Învelește fiecare bucată de pepene în bucăți de prosciutto.
- Așază rucola pe o un platou/farfurie adâncă.
- Pune bucățile de pepene cu prosciutto peste rucola.
- Rupe mozzarella în bucățele și presară-le pe platou.
- Pentru dressing, pune ingredientele într-un mic borcan cu capac, agită bine pentru a le amesteca și apoi stropește salata cu dressing. Servește imediat, este un deliciu!
Dacă îți plac salatele, cu siguranță ți-ar plăcea să încerci și:
- Salată de ardei copți și buratta
- Salată cu gorgonzola, pere coapte și nuci caramelizate
- Salată de vară cu dovlecei copți și burrata
- Salată cu căpșuni, roșii cherry coapte și mozzarella
Salată cu pepene galben, prosciutto, mozzarella di Bufala și rucola
Ingredients
- 1/2 buc pepene galben, mic
- 100 g prosciutto feliat
- 125 g mozzarella di Bufala (sau mozzarella obișnuită)
- 50 g rucola
Dressing
- 2 linguri ulei de măsline
- 1-2 linguri zeamă lămâie
- 1/2 linguriță miere
- sare, piper după gust
Instructions
- Taie pepenele galben în felii, apoi miezul de pe felii în bucăți mici.
- Învelește fiecare bucată de pepene în bucăți de prosciutto.
- Așază rucola pe o un platou/farfurie adâncă.
- Pune bucățile de pepene cu prosciutto peste rucola.
- Rupe mozzarella în bucățele și presară-le pe platou.
- Pentru dressing, pune ingredientele într-un mic borcan cu capac, agită bine pentru a le amesteca și apoi stropește salata cu dressing. Servește imediat, este un deliciu!