Sunt o mare iubitoare de clătite, acest desert simplu, dar cu care nu prea ai cum să dai greș. Se fac ușor și toți de la masă pot fi mulțumiți alegându-și umplutura preferată. Pentru acest început de an și pentru că suntem în plin sezon al citricelor, eu îți propun o rețetă de clătite cu umplutură de ricotta, lămâie și miere, ușoară și foarte aromată.
Combinația este savuroasă pentru că lămâia își lasă parfumul inconfundabil, mierea dă un gust ușor dulceag, dar nu foarte, iar ricotta vine cu acea textură pufoasă și plăcută.
Un deliciu musai de încercat, poate într-o zi de weekend, când ai mai mult timp de răsfăț.
Cum să pregătești delicioasele clătite cu ricotta, lămâie și miere
Ingrediente:
Aluat clătite
- 250 g făină
- un praf de sare
- 1 lingură zahăr (opțional)
- 4 ouă
- 500 ml lapte
- 50 g unt topit
- ulei pentru prăjit clătitele
Umplutura de ricotta
- 300 g ricotta
- 2 linguri miere
- coaja de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță zeamă de lămâie
Topping
- fructe proaspete la alegere (opțional)
- miere (opțional)
Instrucțiuni:
Pregătire clătite
- Amestecă făina, sarea și zahărul (dacă îl folosești) într-un bol mare.
- Într-un alt bol, pune laptele, ouăle și bate ușor cu telul pentru a le omogeniza. Adaugă și untul topit și apoi toarnă compoziția peste ingredientele uscate.
- Omogenizează cu telul până obții o textură fină, fără cocoloașe. Acoperă vasul și pune-l la rece pentru 1-2 ore.
- După acest interval, scoate compoziția de clătite de la rece și amestecă puțin cu telul (poate părea că s-au separat ingredientele), va reveni imediat la textura potrivită.
- Prăjește, pe rând, clătitele într-o tigaie unsa cu puțin ulei.
Pregătire umplutura de ricotta
- Într-un vas de mixer pune ricotta (bine scursă). Adaugă mierea, coaja și zeama de lămâie și mixează pentru 3-5 minute.
Asamblare clătite
- Pune 2 linguri de cremă de ricotta, miere și lămâie pe fiecare clătită. Servește cu fructe proaspete deasupra și câțiva stropi de miere dacă preferi mai dulci. Enjoy!
Alte rețete cu clătite pe care să le încerci:
- Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel
- Clătite (crepes) Suzette
- Tort de clătite cu cremă de mascarpone și frișcă
- Pancakes cu banane cu topping de brânză, mix de fructe și miere
Clătite cu ricotta, lămâie și miere
Ingredients
Aluat clătite
- 250 g făină
- un praf de sare
- 1 lingură zahăr (opțional)
- 4 ouă
- 500 ml lapte
- 50 g unt topit
- ulei pentru prăjit clătitele
Umplutura de ricotta
- 300 g ricotta
- 2 linguri miere
- coaja de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță zeamă de lămâie
Topping
- fructe proaspete la alegere (opțional)
- miere (opțional)
Instructions
Pregătire clătite
- Amestecă făina, sarea și zahărul (dacă îl folosești) într-un bol mare.
- Într-un alt bol, pune laptele, ouăle și bate ușor cu telul pentru a le omogeniza. Adaugă și untul topit și apoi toarnă compoziția peste ingredientele uscate.
- Omogenizează cu telul până obții o textură fină, fără cocoloașe. Acoperă vasul și pune-l la rece pentru 1-2 ore.
- După acest interval, scoate compoziția de clătite de la rece și amestecă puțin cu telul (poate părea că s-au separat ingredientele), va reveni imediat la textura potrivită.
- Prăjește, pe rând, clătitele într-o tigaie unsa cu puțin ulei.
Pregătire umplutura de ricotta
- Într-un vas de mixer pune ricotta (bine scursă). Adaugă mierea, coaja și zeama de lămâie și mixează pentru 3-5 minute.
Asamblare clătite
- Pune 2 linguri de cremă de ricotta, miere și lămâie pe fiecare clătită. Servește cu fructe proaspete deasupra și câțiva stropi de miere dacă preferi mai dulci. Enjoy!