• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Ruladă Tiramisu

ruladă tiramisu
ruladă tiramisu

Iubesc Tiramisu și niciodată nu aș spune pas unei porții generoase. Dar pentru că îmi doream să îi fac o nouă prezentare, am ajuns la această formă de ruladă Tiramisu, în care pișcoturile clasice sunt înlocuite de o foaie pufoasă de ruladă. Nu lipsește însiroparea cu espresso, iar nesul pusă în compoziția de foaie de ruladă aduce un plus de aromă de cafea.

Nu am pus ou în crema de Tiramisu, prefer să fie mai lejeră doar cu mascarpone și frișcă, iar zahărul este în doză mică. Poți pune mai mult, după gust. Simplu de făcut, acest desert în stil italian va fi savurat de toți cei dragi ție și, bineînțeles, de tine!

Cum să pregătești rulada Tiramisu

Ingrediente

Foaie ruladă

  • 4 buc ouă (separate gălbenușurile de albușuri)
  • 60 g zahăr
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguriță cafea instant (nes)
  • 40 ml ulei
  • 70 g făină
  • 4-5 linguri espresso pentru însiropat

Cremă tiramisu

  • 300 g mascarpone
  • 300 g smântână pentru frișcă (minim 35% grăsime)
  • 2-3 linguri zahăr pudră

Decor

  • 1/3 din crema tiramisu
  • ciocolată neagră răzuită
  • boabe de cafea întregi (opțional)

Instrucțiuni

Pregătire foaie ruladă

  • Preîncălzește cuptorul la 175 grade C. Pregătește o tavă (aprox. 25 x 40 cm) pe care întinde o foaie de copt.
  • Într-un bol, pune gălbenușurile și 30g din zahăr și mixează până când amestecul se deschide la culoare și se topește zahărul.
  • Adaugă laptele, cafeaua instant și uleiul, mixează din nou.
  • Cerne făina și amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule doar până se încorporează.
  • Separat, bate albușurile cu restul de 30g din zahăr, adăugat treptat, până când zahărul s-a încorporat și bezeaua are o textură fermă.
  • Pune o treime din bezea în amestecul de gălbenușuri și făină, amestecă ușor ca să se încorporeze. Pune și restul de albușuri și amestecă ușor cu spatula.
  • Toarnă compoziția cât mai uniform pe foaia de copt din tavă, netezește cu spatula.
  • Coace foaia de ruladă pentru aproximativ 20 de minute.
  • Întoarce foaia de ruladă peste un prosop presărat cu zahăr pudră. Rulează foaia cu ajutorul prosopului și lasă să se răcească astfel rulată.

Pregătire cremă

  • Mixează mascarponele cu smântâna lichidă și zahărul pudră 1-2 minute, până când obții o textură cremoasă. Refrigerează până la folosire.

Asamblare ruladă Tiramisu

  • Desfă ușor foaia de ruladă. Stropește cu câteva linguri de espresso.
  • Întinde uniform crema pe foaia de ruladă, păstrând cam o treime pentru a orna rulada pe exterior. Rulează din nou, începând de la partea mai mică.
  • Decorează cu restul de cremă, presară ciocolată răzuită deasupra și ornează cu boabe întregi de cafea. Enjoy!
ruladă tiramisu
Print Pin

Ruladă Tiramisu

Course Dessert
Cuisine Italian
Prep Time 30 minutes minutes
Cook Time 20 minutes minutes
Total Time 50 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

Foaie ruladă

  • 4 buc ouă (separate gălbenușurile de albușuri)
  • 60 g zahăr
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguriță cafea instant (nes)
  • 40 ml ulei
  • 70 g făină
  • 4-5 linguri espresso pentru însiropat

Cremă tiramisu

  • 300 g mascarpone
  • 300 g smântână pentru frișcă (minim 35% grăsime)
  • 2-3 linguri zahăr pudră

Decor

  • 1/3 din crema tiramisu
  • ciocolată neagră răzuită
  • boabe de cafea întregi (opțional)

Instructions

Pregătire foaie ruladă

  • Preîncălzește cuptorul la 175 grade C. Pregătește o tavă (aprox. 25 x 40 cm) pe care întinde o foaie de copt.
  • Într-un bol, pune gălbenușurile și 30g din zahăr și mixează până când amestecul se deschide la culoare și se topește zahărul.
  • Adaugă laptele, cafeaua instant și uleiul, mixează din nou.
  • Cerne făina și amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule doar până se încorporează.
  • Separat, bate albușurile cu restul de 30g din zahăr, adăugat treptat, până când zahărul s-a încorporat și bezeaua are o textură fermă.
  • Pune o treime din bezea în amestecul de gălbenușuri și făină, amestecă ușor ca să se încorporeze. Pune și restul de albușuri și amestecă ușor cu spatula.
  • Toarnă compoziția cât mai uniform pe foaia de copt din tavă, netezește cu spatula.
  • Coace foaia de ruladă pentru aproximativ 20 de minute.
  • Întoarce foaia de ruladă peste un prosop presărat cu zahăr pudră. Rulează foaia cu ajutorul prosopului și lasă să se răcească astfel rulată.

Pregătire cremă

  • Mixează mascarponele cu smântâna lichidă și zahărul pudră 1-2 minute, până când obții o textură cremoasă. Refrigerează până la folosire.

Asamblare ruladă Tiramisu

  • Desfă ușor foaia de ruladă. Stropește cu câteva linguri de espresso.
  • Întinde uniform crema pe foaia de ruladă, păstrând cam o treime pentru a orna rulada pe exterior. Rulează din nou, începând de la partea mai mică.
  • Decorează cu restul de cremă, presară ciocolată răzuită deasupra și ornează cu boabe întregi de cafea. Enjoy!
ruladă tiramisu

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Tort Tiramisu Bezele-acadea cu sos de ciocolată și alune de pădure Cremă de lămâie (lemon curd) Vafe cu vanilie Ruladă cu mascarpone și portocale roșii
Articol anterior: « Salată de vară Panzanella
Articolul urmator: Cremă de lămâie (lemon posset) »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate