Când am văzut această rețetă am văzut-o la Gaspar Carreira – un blogger din Uruguay pe care îl urmăresc pe Instagram, mi-am zis ca trebuie să o încerc. Biscuiți cu fulgi de ovăz și făină de migdale, ciocolată neagră și o cantitate nu prea mare de zahăr, iată o combinație care trebuia neapărat să fie delicioasă. Să menționez că așa a fost? Sau să vă las și pe voi să încercați și să vă decideți? Hai că vă spun, sunt yummy!
După ce am încercat rețeta, data viitoare eu aș pune mai puține chips-uri de ciocolată față de rețeta originală, mi se pare prea mult o cantitate de 100g. Au rămas o grămadă de chips-uri în bol, pur și simplu parcă nu era suficientă compoziție care să-i cuprindă. De aceea, în rețeta de mai jos am micșorat cantitatea de chips-uri de ciocolată.
Au o textură plăcută, ușor moale, sunt hrănitori din cauza ovăzului, nu prea dulci și cu accente de ciocolată amăruie. Ideali pentru când vrei să alături ceva dulce la ceai sau la cafea. Sau după o alergare, ca să îți mai dea puțină energie. Sau pentru când vrei tu, chiar și fără motiv :)!
Biscuiți cu ovăz și chips-uri de ciocolată
Ingredients
- 200 g fulgi de ovăz
- 130 g făină de migdale
- 80 g zahăr Muscovado
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 ou
- 120 ml ulei de floarea soarelui
- 60-70 g chips-uri de ciocolată neagră
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Pune ingredientele uscate (fulgii de ovăz, făina de migdale, zahărul, sarea, praful de copt) într-un castron.
- Adaugă-le pe cele umede (oul, uleiul, esența de vanila) și amestecă pentru a omogeniza compoziția. Pune și chips-urile de ciocolată și mai amestecă puțin.
- Formează bile de aluat pe care le aplatizezi ușor când așezi biscuiții pe folia de copt din tavă. Coace biscuiții timp de 14 minute. Ies cam 2 tăvi.
- Lasă-i să se răcească puțin înainte de a-i muta de pe tavă.