• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Galetă cu zucchini, roșii cherry, ricotta și brânză de capră

Mi-era dor de gustul galetelor de vară, la care arunci cu nonșalanță câteva legume și niște brânză pe un aluat, o jumătate de oră la cuptor și gata masa, felii aburinde și miros apetisant de coptură. Doar că, fiind încă sfârșit de iarnă – început de primăvară, am încropit o galetă care să țină locul celei de vis.

O galetă cu zucchini (îi prefer dovleceilor pentru că mi se par mai gustoși – dar e o preferință personală, puteți înlocui cu dovlecei obișnuiți oricând), roșii cherry – singura varaintă de roșii acceptabile în extrasezon și două tipuri de brânză, unul cremos și dulceag, adică ricotta, celălalt mai sărat și cu o textură mai tară, dar care, împreună, să confere un gust echilibrat delicios. Plus niște Za’atar, un super condiment de care m-am îndrăgostit de ceva vreme.

A ieșit foarte bună și în această combinație, așa că vă las și vouă rețeta ca să o încercați.

Print Pin

Galetă cu zucchini, roșii cherry, ricotta și brânză de capră

Course Main Course
Cuisine French
Prep Time 45 minutes
Cook Time 35 minutes
Refrigerare aluat 1 hour
Total Time 2 hours 20 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 250 g făină
  • 125 g unt rece, tăiat cubulețe
  • 50 ml apă rece
  • 1 gălbenuș
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 lingurițe Za'atar

Umplutură

  • 4 zucchini mici
  • 150 g roșii cherry
  • 250 g ricotta
  • 100 g telemea veche de capră
  • 1 gălbenuș pentru uns marginile tartei
  • sare, Za'atar pentru asezonare

Instructions

  • Prepară aluatul după cum este descris în rețeta de pe blogul meu, aici. Pune-l la rece o oră.
  • Taie zucchini pe lung, în felii subțiri, cu ajutorul unui curățitor de legume. Spală roșiile cherry cu grijă și lasă-le prinse în ciorchine dacă vrei să arate mai drăguț. Scurge ricotta dacă e necesar.
  • Preîncălzește cuptorul la 190 °C. Întinde aluatul într-o formă rotundă, dar fără a te stresa prea tare sa fie discul perfect. Este o tartă rustică, așa că o poți lăsa cu marginile neregulate. Mută cu grijă aluatul pe o foaie de copt, în tavă.
  • Întinde ricotta cu ajutorul unei linguri pe suprafața aluatului, lăsând cam 3 cm liberi de jur-împrejur.
  • Rotește feliile subțiri de zucchini ca și cum ai forma o floare și așază-le, vertical, peste ricotta. Durează ceva, dar frumusețea tartei cere sacrificii :).
  • Când termini de aranjat toate feliile de zucchini (da, vine și acel moment!), presară brânza de capră și așază roșiile cherry deasupra.
  • Îndoaie spre interior marginile galetei pentru a sigila umplutura. Unge aceste margini de aluat cu un gălbenuș de ou. Presară puțină sare și Za’atar.
  • Coace galeta cam 30-35 minute (până devine aurie și legumele s-au înmuiat).
  • După ce o scoți din cuptor, las-o câteva minute să se răcească înainte de a o tăia. Este delicioasă cu o salată alături.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Prăjitură cu caise Pavlova cu iaurt grecesc, apă de trandafiri și fructe de pădure Tartă cu lămâie Aluat fraged franțuzesc (pate brisée) Galetă cu căpșuni și rubarbă
Articol anterior: « Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel
Articolul urmator: Cartofi țărănești cu bacon și boia afumată »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate