Ce poți face din două foi subțiri de plăcintă? Multe sau nimic, depinde pe cine întrebi :). Ei bine, această rețetă pe care v-o prezint astăzi este despre cum am transformat două foi subțiri de aluat în coșulețe crocante, pe care apoi le-am umplut cu un amestec de cremă de brânză cu ceapă verde de la Delaco, iaurt grecesc și garnisite cu o bucățică de somon afumat, cepșoară și puțină coajă de lime răzuită.
Combinația este super delicioasă, mai ales că foile subțiri de plăcintă, coapte în prealabil la cuptor, sunt super crunchy, contrastând plăcut cu cremozitatea umpluturii. Iar de arome, nu mai vorbim, se îmbină gustul brânzei cu ceapă verde, cu mireasma de lime și cu notele de afumat ale somonului, yummy!
Parcă am adus deja un pic de primăvară în farfuria mea!
Poți face aceste coșulețe pentru un brunch de weekend, dar și pentru mese festive, ca aperitiv sau pur și simplu pentru că vrei să deguști ceva grozav (și ușor de făcut).
Dacă vrei să mai încerci și alte rețete de gustări de pe blogul meu, îți recomand:
- Ciuperci Portobello cu umplutură Caprese
- Măsline pane
- Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și usturoi
- Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel
Coșulețe cu cremă de brânză și somon afumat
Ingredients
- 2 buc foi subțiri de plăcintă
- 50 g unt topit
- 140 g cremă de brânză cu ceapă verde Delaco
- 2 linguri iaurt grecesc 10% grăsime
- sare, piper pentru asezonare
- zeama de la jumătate de lime
- 50 g somon afumat
- cepșoară pentru decor (sau codițe de ceapă verde)
- coajă răzuită de lime pentru decor
Instructions
- Pune crema de brânză într-un castron, apoi adaugă cele două linguri de iaurt, zeama de lime. Asezonează cu sare și piper proaspăt râșnit. Amestecă bine ca să omogenizeze. Lasă umplutura deoparte.
- Taie somonul în bucăți mici. Taie cepșoara (sau codițe de ceapă verde).
- Încinge cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin unt topit o formă de copt brioșe în care vom forma și coace coșulețele din foaie subțire de plăcintă.
- Pe o foaie de copt, întinde prima foaie subțire de plăcintă. Unge cu unt topit, apoi așază a doua foaie deasupra ei. Unge din nou cu unt.
- Taie foile în jumătate, apoi încă o dată în jumătate, apoi în trei. Ar trebui să obții 12 pătrate.
- Luam fiecare pătrat de aluat și îl așezăm în câte o cupă de brioșă din forma de copt.
- Coace coșulețele pentur 7-8 minute sau până când observi că au început să devină aurii.
- Scoate-le pe un grilaj și lasă-le să se răcească un pic. Pune a doua rundă de coșulețe la copt dacă nu au încăput toate în prima etapă.
- Pune câte o lingură de cremă de brânză în coșulețe, o bucățică de somon deasupra și decorează cu cepșoară și cu puțină coajă de lime.
- Servește imediat. Sunt atât de bune!
Rețetă susținută de Delaco.