• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Tartă cu zucchini și telemea de capră

O rețetă delicioasă, căreia am vrut să îi dau o notă aparte prin realizarea unei spirale din felii subțiri de zucchini. Este vorba de o tartă cu zucchini și telemea de capră de la Delaco și sunt convinsă că te va cuceri prin îmbinarea de arome și gust dulce/sărat.

Dacă nu vrei să aranjezi cu migală feliile de zuccini așa cum am procedat eu, nu e nicio problemă, poți da dovlecelul prin răzătoare sau poți face felii rotunde. Gustul va fi la fel de bun.

Știu că dovleceii sau zucchinii sunt, de regulă, love or hate. La mine s-a întâmplat să fie cu much love, așa că vă recomand cu drag să îi puneți în valoare pentru că nici nu știți ce pierdeți dacă nu îi folosiți. Și dacă e să aleg între doveleceii clasici și zucchini, aș alege întotdeauna zucchini pentru că mi se pare că au un gust mai bun, mai dulce.

Dacă ești fan tarte, încearcă și alte rețete de pe blog:

  • Tartă cu ceapă
  • Tartă rustică cu sparanghel, ricotta și brânză Feta
  • Tartă foitaj cu ciuperci, gorgonzola și brânză de capră
  • Tartă rustică cu roșii, ricotta, brânză albastră și oregano

Rețeta te așteaptă mai jos, așa că nu îți rămâne decât să te apuci de treabă. O masă delicioasă se întrevede la orizont :).

Print Pin

Tartă cu zucchini și telemea de capră

Course Main Course
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Răcire aluat 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece, tăiat cuburi
  • 4 linguri apă rece
  • 1/2 linguriță sare

Umplutură

  • 3 buc zucchini (aproximativ 800g)
  • 200 g telemea de capră Delaco
  • 3 ouă
  • 150 ml smântână lichidă
  • sare, piper, oregano pentru asezonare
  • 1 lingură unt topit
  • 1 gălbenuș pentru a unge marginile tartei

Instructions

Pregătire aluat

  • Amestecă făina cu sarea și apoi pune cubulețele de unt rece. Frământă între degete făina și untul ca să obții o o textură fărâmicioasă.
  • Adaugă apa rece și amestecă totul pentru a a forma aluatul. Pune-l la rece pentru 30 de minute.

Pregătire umplutură

  • Taie zuchhini pe lung, în felii subțiri, cu ajutorul unei răzători speciale de feliat.
  • Pune feliile de zucchini într-un castron și presară puțină sare peste ele ca să ajuți la eliminarea umezelii. După 10 minute, scurge bine zeama rezultată de la zucchini.
  • Pune feliile lungi de zucchini una în continuarea celeilalte, suprapunându-le la capete câte un pic și formează, astfel, o spirală. Continuă așa până termini toate feliile de zucchini.

Aasamblare tartă

  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Unge cu puțin unt o tavă de tartă.
  • Scoate aluatul de la rece și întinde-l pe o suprafață presărată cu făină. Potrivește-l în forma de tartă.
  • Adaugă un strat de telemea de capră (fărâmițată) la baza tartei, apoi așază spirala formată din zucchini. Toarnă untul topit peste spirala de zucchini.
  • Într-un bol, bate ouăle și smântâna lichidă, asezonează cu sare, piper, oregano. Toarnă compoziția rezultată peste spirala de zucchini din tavă.
  • Unge marginile aluatului cu puțin gălbenuș.
  • Pune la copt pentru 45-50 de minute. Servește caldă alături de o salată. Minunată!

Rețetă susținută de Delaco.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel Baci di dama Tartă foitaj cu ciuperci, gorgonzola și brânză de capră Vinete la cuptor cu sos de iaurt și usturoi Prăjitură cu caise
Articol anterior: « Mucenici moldovenești
Articolul urmator: Bruschete cu brânză proaspătă de capră și căpșuni »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate