• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Crumble cu rubarbă și scorțișoară

Visam la un crumble de mai multă vreme, dar nu se aliniau deloc planetele ca să și trec la treabă. Apăreau alte și alte idei și rețete, iar crumble-ul rămânea la coada listei. Până când, într-o zi, m-am decis: azi fac crumble orice ar fi :). Și cum în casă aveam niște tije apetisante de rubarbă, am ales să fac această combinație de sezon, crumble cu rubarbă. Și pentru că rubarba nu are o aromă foarte intensă, am adăugat un strop de scorțișoară care să dea o notă distinctă și să facă desertul mai delicios.

Zis și făcut, tijele au fost ușor de spălat și tăiat în bucăți mici, iar crumble-ul în sine este simplu de făcut, mai mult stai să măsori ingredientele. Am pus rubarba în tava unsă cu unt, crumble-ul deasupra și iute la cuptor până devine aurie.

Ce a ieșit? Ceva fain, zic eu, un crumble nu foarte zemos cum se întâmplă la alte fructe, dat fiind că rubarba nu este de felul ei prea suculentă. Un desert delicios, la care poți adăuga și o cupă mare de înghețată, taman bună să te răcorească pe arșița aceasta.

Dacă vrei să afli mai multe despre rubarbă, te invit să citești articolul scris de mine pe platforma Curatorialist.

Pentru mai multe idei de rețete, poți încerca:

Galetă cu căpșuni și rubarbă

Tartă cu rubarbă și cremă frangipane

Print Pin

Crumble cu rubarbă și scorțișoară

Course Dessert
Prep Time 15 minutes minutes
Cook Time 40 minutes minutes
Total Time 55 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

Crumble

  • 150 g făină
  • 50 g făină de migdale
  • 50 g zahăr brun
  • 100 g unt rece, cubulețe
  • 1 linguriță scorțișoară

Umplutura de rubarbă

  • 500 g tije de rubarbă tăiate bucăți de 1-2 cm
  • 50 g zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară

Servire

  • înghețată de vanilie (opțional)

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  • Pune ingredientele pentru crumble într-un castron și amestecă-le direct cu mâinile până obții firimituri de aluat. Lasă deoparte.
  • Unge cu unt o formă de copt ( eu am folosit una de ceramică de aproximativ 20×30 cm).
  • Așază bucățile de rubarbă cât mai uniform, în toată tava. Presară deasupra zahărul brun și scorțișoara.
  • Acoperă compoziția de rubarbă cu crumble-ul pregătit deja, având grijă să acoperim întreaga suprafață a tăvii.
  • Pune tava în coptor și coace crumble-ul timp de 40 de minute la 180 grade C până când devine auriu.
  • Servește cald, simplu sau cu înghețată de vanilie.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Tort de ciocolată, cu cremă de lapte condensat și afine Sparanghel cu sos Bechamel și creveți Tagliatelle cu hribi și prosecco Tartă cu mure și aluat fraged cu alune de pădure Dulceață de rubarbă cu vanilie
Articol anterior: « Salată de vară cu caise, rucola, mozzarella și prosciutto
Articolul urmator: Tartă de ciocolată neagră și zmeură »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate