• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Dutch baby cu fructe de pădure

Una dintre cele mai delicioase invenții este clătita uriașă la tigaie, pe numele ei Dutch Baby. Este o variantă mai rapidă de a face clătite, doar că are dimensiuni gigant și o împarți cuminte cu cei de la masă. Iar dacă nu ai comeseni, cu atât mai bine pentru tine, îți rămâne pentru mai târziu.

Am descoperit Dutch baby mai târziu, pentru că în copilăria mea, pe masă, erau doar clătitele clasice subțiri, rulate după ce le umpleam cu dulceață. Apoi am început să fac și clătitele mici, pufoase, în stil american, celebrele pancakes, pe care le asortam cu cremă de ciocolată, miere, unt de arahide, smântână și dulceață.

Și, în cele din urmă, m-a cucerit această clătită la tigaie, pe care o servesc pe îndestulate vreo 4 persoane și care arată așa drăguță, cu margini neregulate, cu umflături și porțiuni plate, într-o formă mereu surprizătoare.

Din istorie

Dutch baby nu are o origine olandeză, duoă cum te-ar putea induce în eroare numele. Ea este inspirată din rețeta tradiționalei clătite germane cu mere, Apfelpfannkuchen. Se pare că prima menționare a acestei denumiri vine de la începutul anilor 1900, când a apărut în meniul unei mici cafenele din Seattle, Manca’s Café. Pentru că nu putea pronunța bine termenul Deutsch (german), proprietara a ajuns să îi spună „Dutch”, de unde această denumire care a rămas în istorie.

Dutch baby se pot face dulci, cu o varietate de toppinguri, dar și sărate (fără a mai adăuga zahăr în compoziție) și cu diferite legume, verdețuri sau brânzeturi ca ingrediente în compozișie sau deasupra. Te invit să descoperi rețeta de Dutch baby cu leurdă, pecorino și ciuperci de pe blogul meu.

Tips pentru reușita Dutch baby:

  • ouăle trebuie să fie la temperatura camerei (așa că scoate-le din timp din frigider)
  • tigaia trebuie să aibă o bază groasă și antiaderentă, indicat e să fie din fontă
  • încinge tigaia cu unt înainte de a pune compoziția
  • nu deschide ușa cutproului în timpul coacerii.

Trebuie să încerci această rețetă de Dutch baby cu fructe de pădure, este foarte ușor de făcut și minunat de savurat!

Print Pin

Dutch baby cu fructe de pădure

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 3 buc ouă la temperatura camerei
  • 70 g făină
  • 120 ml lapte
  • 1 linguriță zahăr
  • 50 g unt

Topping

  • 2 lingurițe zahăr pudră
  • 150 g fructe de pădure (eu am folosit un mix de afine, coacăze roșii, căpșuni)

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 200 grade C. Pregătește o tigaie de fontă în care vei coace clătita Dutch baby.
  • In vasul unul blender, pune ouăle, laptele, făina și zahărul. Mixează până se amestecă bine ingredientele și obții o textură fină.
  • Adaugă untul în tigaia de fontă și pune-o la cuptor să se încingă concomintent cu topirea untului.
  • Când untul s-a topit, scoate tigaia și toarnă aluatul pentru Dutch Baby. Repune cât mai rapid tigaia înapoi în cuptor.
  • Coace clătita pentru 15-20 de minute la 200 grade C. Vei vedea că se va umfla foarte tare, dar așa este și ideea :). Se va lăsa după ce iese din cuptor.
  • Când s-a rumenit, scoate-o din cuptor, pune fructele de pădure deasupra și pudrează cu zahăr.
  • Taie in felii și servește imediat.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Brownie-tiramisu Cheesecake cu ricotta, ciocolată albă și căpșuni Paste cu sos alb, spanac baby, ardei copt și migdale crocante Supă rece de castravete cu iaurt grecesc și busuioc Prăjitură festivă, fără făină, cu ciocolată și zmeură
Articol anterior: « Salată cu gorgonzola, pere coapte și nuci caramelizate
Articolul urmator: Tartă cu ceapă »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate