• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Galetă cu căpșuni

Galeta cu capsuni
Galeta cu capsuni

Iubesc galetele cu fructe proaspete. Mi se pare minunat acest mix de aluat fraged și fructe delicioase, arată senzațional și se fac atât de rapid și ușor. Și ce îmi place mai mult la acest desert – și sunt convinsă că îți va plăcea și ție, este că nu trebuie să fii un expert în bucătărie ca să o pregătești. Nici măcar formă de tartă nu îți trebuie. Este suficientă foaia de copt și o tavă de cuptor obișnuită. Galeta este ca o tartă, doar că făcută mai cu nonșalanță, fără grijă prea mare la detalii (marginile ondulate ale tarte, de exemplu). Cu cât e realizată mai rustic, cu atât este mai interesantă. Această galetă este frumoasă prin imperfecțiunea ei 😊.

Galeta cu capsuni
Print Pin

Galetă cu căpșuni

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

Aluat fraged:

  • 250 g făină
  • 125 g unt rece, tăiat cubulețe
  • 50 ml apă foarte rece
  • 30 g zahăr
  • 1 gălbenuș
  • un vârf linguriță sare

Umplutură căpșuni:

  • 450 g căpșuni curățate și spălate tăiate în 2 sau în 4, în funcție de mărime
  • 4-5 linguri zahăr brun
  • 2 lingurițe amidon
  • 3 linguri griș

Suplimentar

  • 1 gălbenuș bătut pentru a unge marginile galetei înainte de a o băga la cuptor
  • 1 linguriță zahăr brun pentru a-l presăra pe marginile galetei

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  • Pregătește mai întâi aluatul. Pune făina în castron, adaugă untul cubluețe și amestecă-le cu mâna până obții multe-multe frimituri. În mijlocul castronului cu făină și unt, adaugă apa, zahărul, sarea și gălbenușul și amestecă-le pe toate până se omogenizează. Nu trebuie să îl frămânți mai mult de atât, adună aluatul într-o bilă și pune-l la frigider pentru 30 minute.
  • Cât timp aluatul stă la rece, taie căpșunile dacă sunt mai mari, în 2 sau în 4, sau lasă-le întregi dacă sunt micuțe. Pune-le într-un bol împreună cu zahărul și amidonul (amestecă-le puțin pentru ca fructele să se „îmbrace” cu zahărul și amidonul). Amidonul are rolul de a îngroșa sucul pe care fructele și-l vor lăsa în timpul coacerii, la fel și cele 3linguri de griș pe care le punem pe aluatul întins, înainte de a pune fructele.
  • Scoate aluatul de la frigider și întinde-l (iese o galetă mare sau 2-3 mai mici, după preferință), apoi presară grișul pe suprafața acestuia, lăsând cam 4-5  cm marginile libere. Adaugă căpșunile pe aluat, lăsând aceeași margine de aluat liberă. Îndoaie spre interior marginilea luatului, de jur împrejur, apăsând ușor pentru a lipi între ele pliurile care se formează. Mijlocul galetei rămâne neacoperit de aluat. Unge cu gălbenuș marginile galetei pentru a-i da o culoare frumoasă, apoi presară puțin zahăr brun.
  • Coace galeta timp de 40-45 minutela 180 grade C, până când aluatul se rumenește, iar fructele se încheagă.
Galeta cu capsuni
Galeta cu capsuni
Galeta cu capsuni
Galeta cu capsuni
Galeta cu capsuni

După ce se răcorește un pic, taie galeta în felii. E bună călduță, atât simplă, cât și cu puțină înghețată de vanilie sau cu 1-2 linguri de frișcă de casă deasupra. Iată un desert de poveste pe care îl poți face chiar în bucătăria ta.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Sparanghel cu sos Bechamel și creveți Pavlova cu iaurt grecesc, apă de trandafiri și fructe de pădure Torta caprese Prăjitură pufoasă cu căpșuni și fulgi de cocos Prăjitură cu caise
Articol anterior: « Salată cu file de biban de mare, cartofi și dressing de muștar
Articolul urmator: Tagliatelle cu hribi și prosecco »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate