• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Mere coapte cu migdale, nuci pecan, miere și scorțișoară

Toată toamna am tânjit să fac această rețetă de mere coapte cu fugi de migdale, nuci pecan, miere și scorțișoară, dar mereu apărea altceva în plan și tot amânam. Până când ieri, când afară ploua, bătea vântul și părea atât de frig și neprimitor, mi-am pus în sfârșit planul în aplicare. Nici nu vă închipuiți ce atmosferă plăcută s-a făcut în casă când a început să se răspândească aromele de mere și nuci coapte, miere și scorțișoară! Mai hygge de atât nu puteam să fac și nici măcar nu m-am străduit prea tare :)).

Poate vi se pare prea simplu acest desert de toamnă-iarnă, dar mie mi se pare perfect: nu este nici prea dulce, îmbină și elemente crocante și cremoase (pulpa mărului copt se înmoaie și este tare plăcută), iar dacă îi pui și o lingură de înghețată de vanilie este…. mai mult decât yummy.

Tips:

  • Migdalele și nucile pecan capătă un gust mult mai bun și devin mai aromate dacă le coacem puțin în tigaie (fără ulei, bineînțeles).
  • Cidrul sau sucul de mere pus în tavă ajută la intensificarea aromelor, dar dacă nu ai, poți înlocui cu apă.
  • Adaugă și nucșoară sau anason, dacă vrei un blend de arome de iarnă.

Dacă vrei să încerci și alte rețete cu mere, te invit să vezi:

  • Tartă rustică cu mere
  • Tartă Tatin cu mere
Print Pin

Mere coapte cu migdale, nuci pecan, miere și scorțișoară

Course Dessert
Prep Time 15 minutes minutes
Cook Time 30 minutes minutes
Total Time 45 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 5 buc mere medii
  • 3-4 linguri fulgi de migdale (sau migdale întregi, ușor mărunțite)
  • 3-4 linguri nuci pecan (ușor mărunțite)
  • 4 linguri miere
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură unt (tăiat în cuburi mici)
  • 50 ml cidru (sau suc de mere)

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  • Spală merele și usucă-le cu un șervet de bucătărie. Taie un mic capac în dreptul codiței și cu ajutorul unei lingurițe, scoate partea centrală, care este mai tare și conține semințele. Așază-le într-o mică tavă care merge la cuptor.
  • Pune fulgii de migdale și nucile pecan mărunțite într-o tigaie și lasă-le să se coacă 3-4 minute, ca să devină mai crocante și să-și intensificie aromele.
  • Amestecă într-un castron nucile, mierea și scorțișoara, apoi umple merele cu câte 2-3 lingurițe din acest mix.
  • Așază câte un cubuleț de unt deasupra fiecărui măr. Toarnă cidrul în tavă (nu pe mere) și pune la copt pentru circa 30 de minute.
  • Servește mărul cald, cu (sau fără) înghețată de vanilie, smântână sau iaurt grecesc. Enjoy.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Tartă cu smochine, mascarpone, miere și fistic Camembert la cuptor cu smochine și miere Chiftelute cu dovlecei și brânză de capră Tartă rustică cu mere Red Love Torta caprese
Articol anterior: « Rulouri cu scorțișoară și ciocolată
Articolul urmator: Brăduți festivi din bezea »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate