Felii de portocale confiate, cu o glazură de ciocolată neagră, presărată cu fulgi de sare – un festin al gusturilor aș descrie această rețetă simplă, dar atât de delicioasă. Se știe că portocalele se potrivesc perfect cu ciocolata, așa că nu ai cum să dai greș cu această rețetă. Iar dacă îți place combinația contrastantă de ciocolată și sare, nu uita să adaugi câțiva fulgi de sare la glazurare. Eu am luat fulgi de sare de la Biocorner, dar cred că găsești și la Mazilique Shop.
Să îți mai zic că ai nevoie de puține ingrediente și că nici procedura nu este deloc grea? Well, chiar așa e, după cum vei vedea în descrierea rețetei de mai jos. Nu uita să iei portocale bio sau cu specificația că au coaja netrată!
Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, se potrivește de minune, putând fi chiar și un cadou minunat de oferit celor dragi. Pune câteva felii în punguțe transparente sau în borcane cu capac, leagă-le o sforicică sau o panglică de sărbători și iată cum poți oferi un dar din suflet și din mâinile tale!
Inspiră-te pentru alte rețete festive:
- Biscuiți cu vitralii din bomboane
- Mendianți cu două tipuri de ciocolată, fructe uscate și nuci
- Turtă dulce
Portocale felii confiate și glazură de ciocolată
Ingredients
- 300 ml apă
- 200 g zahăr
- 1 baton scorțișoară
- 1 anason stelat
- 2-3 cuișoare
- 2 buc portocale medii (cu coaja netratată)
Glazură
- 100 g ciocolată neagră
- fulgi de sare (opțional)
Instructions
- Pune apa și zahărul într-o crăticioară largă, pe aragaz (este nevoie de o cratiță largă pentru a evita ca feliile de portocale să stea suprapuse). Amestecă, din când în când, ca să se dizolve zahărul.
- Între timp, spală portocalele și taie-le în felii subțiri.
- Când zahărul s-a dizolvat și siropul începe să fiarbă, adaugă feliile de portocale, încercând să le așezi încât să se suprapună cât mai puțin sau deloc.
- Adaugă și condimentele de iarnă (scorțișoara, anasonul, cuișoarele) și lasă să fiarbă feliile în siropul de zahăr, la foc mic, pentru 30-40 de minute. Întoarce, din când în când, feliile de portocale.
- Scoate cu grijă feliile de portocale din cratiță și pune-le pe un grătar de cofetărie sau pe o foaie de copt, ca să se răcească și să se usuce înainte de a le glazura. Lasă-le așa pentru 3-4 orea sau chair peste noapte.
- Pentru a le glazura, topește ciocolata neagră la bain-marie. Scufundă fiecare felie de portocală confiată în castronul cu ciocolată topită și apoi pune-le pe o hârtie de copt ca să se întărească glazura.
- Presară fulgi de sare dacă îți place mixul de gust dulce-sărat. Enjoy.