Te îmbii astăzi pe blog cu un tort de clătite delicios, cu o cremă lejeră din mascarpone și frișcă și un topping de fructe, după preferință. Clătitele sunt unul dintre deserturile mele preferate, în ciuda simplității lor. Și poate că nu este întâmplător, pentru că primele deserturi pe care le-am făcut – încă de când eram adolescentă, au fost clătitele și checul :).
Un tort nesofisticat, dar super bun și ușor de făcut. Doar răbdare să ai să lași aluatul la rece (îl poți face de seara pentru a doua zi ca să reduci din timp) și să prăjești cele 20 de clătite, în rest, totul merge foarte rapid.
Ca topping, poți opta să pui o parte din cremă și deasupra și apoi fructele sau poți pune direct fructele, după cum dorești. Va fi la fel de bun, te asigur.
Tortul de clătite nu este prea dulce – mie mi se pare perfect așa, dar dacă îți place să fie mai dulce, îi poți adăuga pe felie un topping suplimentar de sos de ciocolată sau sirop de arțar.
Cum să pregătești acest tort de clătite cu cremă de mascarpone și frișcă
Ingrediente:
Clătite
- 6 ouă
- 375 g făină
- 750 ml lapte
- 75 g unt topit
- un praf de sare
- 1-2 linguri zahăr (opțional)
- ulei pentru prăjit clătitele
Cremă de mascarpone și frișcă
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 2-3 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 350 g mascarpone
Topping
- fructe, după preferințe
Instrucțiuni:
Pregătire clătite
- Pune făina, zahărul și praful de sare într-un castron mare. Creează în mijloc o adâncitură în care să adaugi laptele, ouăle și untul topit.
- Amestecă bine cu un mixer sau un tel de mână până când se omogenizează.
- Acoperă castronul și pune compoziția la rece pentru 1-2 ore sau chiar peste noapte, dacă nu e grabă și te organizezi din timp.
- Când scoți aluatul de clătite de la rece, poate părea că s-a separat, nu te îngrijora, amestecă ușor cu telul și se va omogeniza.
- Încinge o tigaie de clătite, unge-o cu puțin ulei și prăjește clătitele, una câte una, întorcându-le și pe cealaltă parte pentru a se rumeni uniform.
- Din această compoziție vor ieși cam 20 de clătite subțiri.
Pregătire cremă
- Bate smîntâna și zahărul pudră până când obții frișca. Adaugă și mascarponele, mixează încă un pic pentru a le omogeniza. La final, pune extractul de vanilie.
Asamblare tort
- Așază prima clătită pe o farfurie întinsă, un platoru sau un suport de tort. Unge cu un strat subțire de cremă. Așază a doua clătita și procedează la fel.
- După ce pui crema pe toate clătitele ăn afară de ultima, pune-o și pe aceasta și decorează cu fructe – eu am avut niște coacăze roșii.
- Pune tortul la frigider pentru măcar 1-2 ore înainte de servire. Enjoy!
Tort de clătite cu cremă de mascarpone și frișcă
Ingredients
Clătite
- 6 ouă
- 375 g făină
- 750 ml lapte
- 75 g unt topit
- un praf de sare
- 1-2 linguri zahăr (opțional)
- ulei pentru prăjit clătitele
Cremă de mascarpone și frișcă
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 2-3 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 350 g mascarpone
Topping
- fructe, după preferințe
Instructions
Pregătire clătite
- Pune făina, zahărul și praful de sare într-un castron mare. Creează în mijloc o adâncitură în care să adaugi laptele, ouăle și untul topit.
- Amestecă bine cu un mixer sau un tel de mână până când se omogenizează.
- Acoperă castronul și pune compoziția la rece pentru 1-2 ore sau chiar peste noapte, dacă nu e grabă și te organizezi din timp.
- Când scoți aluatul de clătite de la rece, poate părea că s-a separat, nu te îngrijora, amestecă ușor cu telul și se va omogeniza.
- Încinge o tigaie de clătite, unge-o cu puțin ulei și prăjește clătitele, una câte una, întorcându-le și pe cealaltă parte pentru a se rumeni uniform.
- Din această compoziție vor ieși cam 20 de clătite subțiri.
Pregătire cremă
- Bate smîntâna și zahărul pudră până când obții frișca. Adaugă și mascarponele, mixează încă un pic pentru a le omogeniza. La final, pune extractul de vanilie.
Asamblare tort
- Așază prima clătită pe o farfurie întinsă, un platoru sau un suport de tort. Unge cu un strat subțire de cremă. Așază a doua clătita și procedează la fel.
- După ce pui crema pe toate clătitele ăn afară de ultima, pune-o și pe aceasta și decorează cu fructe – eu am avut niște coacăze roșii.
- Pune tortul la frigider pentru măcar 1-2 ore înainte de servire. Enjoy!