• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Tort de clătite cu cremă de mascarpone și frișcă

tort de clătite
tort de clătite

Te îmbii astăzi pe blog cu un tort de clătite delicios, cu o cremă lejeră din mascarpone și frișcă și un topping de fructe, după preferință. Clătitele sunt unul dintre deserturile mele preferate, în ciuda simplității lor. Și poate că nu este întâmplător, pentru că primele deserturi pe care le-am făcut – încă de când eram adolescentă, au fost clătitele și checul :).

Un tort nesofisticat, dar super bun și ușor de făcut. Doar răbdare să ai să lași aluatul la rece (îl poți face de seara pentru a doua zi ca să reduci din timp) și să prăjești cele 20 de clătite, în rest, totul merge foarte rapid.

Ca topping, poți opta să pui o parte din cremă și deasupra și apoi fructele sau poți pune direct fructele, după cum dorești. Va fi la fel de bun, te asigur.

Tortul de clătite nu este prea dulce – mie mi se pare perfect așa, dar dacă îți place să fie mai dulce, îi poți adăuga pe felie un topping suplimentar de sos de ciocolată sau sirop de arțar.

Cum să pregătești acest tort de clătite cu cremă de mascarpone și frișcă

Ingrediente:

Clătite

  • 6 ouă
  • 375 g făină
  • 750 ml lapte
  • 75 g unt topit
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri zahăr (opțional)
  • ulei pentru prăjit clătitele

Cremă de mascarpone și frișcă

  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 350 g mascarpone

Topping

  • fructe, după preferințe

Instrucțiuni:

Pregătire clătite

  • Pune făina, zahărul și praful de sare într-un castron mare. Creează în mijloc o adâncitură în care să adaugi laptele, ouăle și untul topit.
  • Amestecă bine cu un mixer sau un tel de mână până când se omogenizează.
  • Acoperă castronul și pune compoziția la rece pentru 1-2 ore sau chiar peste noapte, dacă nu e grabă și te organizezi din timp.
  • Când scoți aluatul de clătite de la rece, poate părea că s-a separat, nu te îngrijora, amestecă ușor cu telul și se va omogeniza.
  • Încinge o tigaie de clătite, unge-o cu puțin ulei și prăjește clătitele, una câte una, întorcându-le și pe cealaltă parte pentru a se rumeni uniform.
  • Din această compoziție vor ieși cam 20 de clătite subțiri.

Pregătire cremă

  • Bate smîntâna și zahărul pudră până când obții frișca. Adaugă și mascarponele, mixează încă un pic pentru a le omogeniza. La final, pune extractul de vanilie.

Asamblare tort

  • Așază prima clătită pe o farfurie întinsă, un platoru sau un suport de tort. Unge cu un strat subțire de cremă. Așază a doua clătita și procedează la fel.
  • După ce pui crema pe toate clătitele ăn afară de ultima, pune-o și pe aceasta și decorează cu fructe – eu am avut niște coacăze roșii.
  • Pune tortul la frigider pentru măcar 1-2 ore înainte de servire. Enjoy!
tort de clătite
Print Pin

Tort de clătite cu cremă de mascarpone și frișcă

Course Dessert
Prep Time 30 minutes minutes
Cook Time 30 minutes minutes
Regrigerare 2 hours hours
Total Time 3 hours hours
Author Andreea

Ingredients

Clătite

  • 6 ouă
  • 375 g făină
  • 750 ml lapte
  • 75 g unt topit
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri zahăr (opțional)
  • ulei pentru prăjit clătitele

Cremă de mascarpone și frișcă

  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 350 g mascarpone

Topping

  • fructe, după preferințe

Instructions

Pregătire clătite

  • Pune făina, zahărul și praful de sare într-un castron mare. Creează în mijloc o adâncitură în care să adaugi laptele, ouăle și untul topit.
  • Amestecă bine cu un mixer sau un tel de mână până când se omogenizează.
  • Acoperă castronul și pune compoziția la rece pentru 1-2 ore sau chiar peste noapte, dacă nu e grabă și te organizezi din timp.
  • Când scoți aluatul de clătite de la rece, poate părea că s-a separat, nu te îngrijora, amestecă ușor cu telul și se va omogeniza.
  • Încinge o tigaie de clătite, unge-o cu puțin ulei și prăjește clătitele, una câte una, întorcându-le și pe cealaltă parte pentru a se rumeni uniform.
  • Din această compoziție vor ieși cam 20 de clătite subțiri.

Pregătire cremă

  • Bate smîntâna și zahărul pudră până când obții frișca. Adaugă și mascarponele, mixează încă un pic pentru a le omogeniza. La final, pune extractul de vanilie.

Asamblare tort

  • Așază prima clătită pe o farfurie întinsă, un platoru sau un suport de tort. Unge cu un strat subțire de cremă. Așază a doua clătita și procedează la fel.
  • După ce pui crema pe toate clătitele ăn afară de ultima, pune-o și pe aceasta și decorează cu fructe – eu am avut niște coacăze roșii.
  • Pune tortul la frigider pentru măcar 1-2 ore înainte de servire. Enjoy!
tort de clătite
tort de clătite
tort de clătite
tort de clătite

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Ruladă de bezea cu căpșuni Tartă de ciocolată neagră și zmeură Paste „Mac&Cheese” la cuptor Cum să vopsești ouăle de Paști în culori naturale Tort de iarnă
Articol anterior: « Înghețată de afine
Articolul urmator: Salată cu pepene galben, prosciutto, mozzarella di Bufala și rucola »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate