Trufele sunt un desert ușor de făcut și, cu siguranță, unul cu care poți impresiona orice iubitor de un dulce bun. Numele pare sofisticat, amintind de ciupercile-trufe, dar nu au în comun cu acestea decât forma ușor neregulată și culoarea mai închisă.
Pe cât sună de luxuriant, pe atât de simplu este de fapt să pregătești trufele și necesită doar câteva ingrediente. Pentru sărbători, petreceri, aniversări sau pur și simplu pentru că vrei să te răsfeți cu ceva bun făcut în casă, trufele de ciocolată sunt o alegere perfectă!
Dacă ești pregătit să te murdărești un pic (mai mult) pe degete, dar să te delectezi apoi cu gustul lor rafinat, să trecem la rețeta propriu-zisă.
Trufe de ciocolată cu fistic
Ingredients
- 150 g ciocolată neagră
- 150 g ciocolată cu lapte
- 200 ml smântână lichidă
- 20 g unt moale
- 2-3 linguri fistic mărunțit
- cacao pentru pudrare
Instructions
- Pune ambele tipuri de ciocolată într-un bol (dacă folosești tablete de ciocolată, rupe-le în bucăți mai mici).
- Încălzește smântâna într-o crăticioară pe foc până ajunge la punctul de fierbere.
- Toarnă smântâna peste ciocolată și, cu un tel, amestecă până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. Adaugă apoi untul și fisticul mărunțit. Amestecă din nou.
- Acoperă cu o folie alimentară și lasă să se solidifice în frigider pentru 1-2 ore (când apeși cu degetul compoziția este ușor elastică).
- Cerne cacaua pe o farfurie/platou sau pe o hârtie de copt. Ia din compoziție cu o linguriță sau direct cu mâna (eu așa am făcut) și modelează bile de aproximativ 2 cm diametru. Pune-le în pudra de cacao și rotește-le până se acoperă pe toate părțile cu cacao.
- Așază-le pe o altă farfurie sau direct într-o cutie ermetică. Păstrează-le în frigider și scoate-le cu puțin timp înainte de servire pentru a le simți cât mai bine gustul și aroma.
Aceste delicate bomboane de ciocolată sunt ușor moi și cam messy (aka degete lipicioase), dar merită! Textura lor fină, aroma de ciocolată și gustul crocant de fistic te vor convinge că niciun efort nu e prea mare când vine vorba de trufe de ciocolată.