• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Trufe de ciocolată cu fistic

Trufele sunt un desert ușor de făcut și, cu siguranță, unul cu care poți impresiona orice iubitor de un dulce bun. Numele pare sofisticat, amintind de ciupercile-trufe, dar nu au în comun cu acestea decât forma ușor neregulată și culoarea mai închisă.

Pe cât sună de luxuriant, pe atât de simplu este de fapt să pregătești trufele și necesită doar câteva ingrediente. Pentru sărbători, petreceri, aniversări sau pur și simplu pentru că vrei să te răsfeți cu ceva bun făcut în casă, trufele de ciocolată sunt o alegere perfectă!

Dacă ești pregătit să te murdărești un pic (mai mult) pe degete, dar să te delectezi apoi cu gustul lor rafinat, să trecem la rețeta propriu-zisă.

Print Pin

Trufe de ciocolată cu fistic

Course Dessert
Prep Time 20 minutes minutes
Refrigerare compozitie 1 hour hour
Total Time 1 hour hour 20 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 150 g ciocolată neagră
  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 200 ml smântână lichidă
  • 20 g unt moale
  • 2-3 linguri fistic mărunțit
  • cacao pentru pudrare

Instructions

  • Pune ambele tipuri de ciocolată într-un bol (dacă folosești tablete de ciocolată, rupe-le în bucăți mai mici).
  • Încălzește smântâna într-o crăticioară pe foc până ajunge la punctul de fierbere.
  • Toarnă smântâna peste ciocolată și, cu un tel, amestecă până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. Adaugă apoi untul și fisticul mărunțit. Amestecă din nou.
  • Acoperă cu o folie alimentară și lasă să se solidifice în frigider pentru 1-2 ore (când apeși cu degetul compoziția este ușor elastică).
  • Cerne cacaua pe o farfurie/platou sau pe o hârtie de copt. Ia din compoziție cu o linguriță sau direct cu mâna (eu așa am făcut) și modelează bile de aproximativ 2 cm diametru. Pune-le în pudra de cacao și rotește-le până se acoperă pe toate părțile cu cacao.
  • Așază-le pe o altă farfurie sau direct într-o cutie ermetică. Păstrează-le în frigider și scoate-le cu puțin timp înainte de servire pentru a le simți cât mai bine gustul și aroma.

Aceste delicate bomboane de ciocolată sunt ușor moi și cam messy (aka degete lipicioase), dar merită! Textura lor fină, aroma de ciocolată și gustul crocant de fistic te vor convinge că niciun efort nu e prea mare când vine vorba de trufe de ciocolată.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Prăjitură festivă, fără făină, cu ciocolată și zmeură Tartă rustică (galetă) cu nectarine și mure Brăduți festivi din bezea Ciocolată de casă Vinete la cuptor cu sos de iaurt și usturoi
Articol anterior: « Biscuiți Linzer
Articolul urmator: Biscuiți Crinkle »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate