Leurda și primăvara fac casă bună împreună. Iar un pesto de leurdă în plin sezon este obligatoriu :). Glumesc, dar chiar este o idee bună să faci din leurdă un sos pesto delicios. Poți folosi acest pesto de leurdă în nenumărate combinații, cum ar fi: paste, bruschete, salate, umplutură pentru diferite copturi, sos pentru carne, adaos pentru hummus și câte și mai câte!
Totul e să îți placă gustul aromat de usturoi al leurdei, dar puțini sunt aceia care îi zic nu. Știai ca leurda are niște flori albe delicate care se pot folosi și ele la mâncare? Prin piețe nu am văzut să se vândă decât frunze, dar dacă aveți norocul să găsiți de cules de pe undeva nu ratați și florile!
Hai să vedem cum poți avea acest pesto de leurdă în câteva minute cu ajutorul unui blender vertical. Sau chiar într-un mojar, dacă vrei să fii mai slow-living.
Pesto de leurdă
Ingredients
- 50 g leurdă (2 legături)
- 30 g semințe de pin (poți înlocui cu migdale sau nuci)
- 30 g parmezan
- 60 ml ulei de măsline
- 1/2 lămâie (zeama)
- asezonare cu sare și piper
Instructions
- Spală frunzele de leurdă și rupe-le codițele. Taie-le grosier.
- Pune toate ingredientele într-un blender și mixează până obții o textură cremoasă. Verifică asezonarea.
- Dacă nu îl folosești imediat, pune-l într-un borcan care se inchide ermetic. Înainte de a închide capacul, pune un strat subțire de ulei care să acopere sosul pentru o mai bună păstrare.
Poți face pesto din mai orice plante aromatice, eu am mai făcut din tarhon anul trecut și a fost foarte bun! Rețeta o găsești aici: https://infarfurie.ro/pesto-din-tarhon/.