Pentru cine iubește usturoiul, supa aceasta de usturoi cu bacon și parmezan este un vis devenit realitate. Supa este aromată subtil, pentru că usturoiul este copt în prealabil la cuptor, deci nu te speria de o aromă prea puternică precum a usturoiului crud.
Supa este cremoasă și consistentă (doar are adaosuri delicioase precum parmezan, smântână, bacon), iar servită cu pâine prăjită și puțin cimbru proaspăt deasupra devine un adevărat răsfăț culinar.
Tips pentru reușita rețetei:
- verifică usturoiul să fie cât mai sănătos și să nu aibă porțiuni în care să fie sec.
- pune suficient ulei de măsline peste usturoiul copt și nu omite împachetarea în folie de aluminiu, altfel usturoiul se poate arde ușor.
- folosește supă de pui sau de legume și nu doar apă pentru un gust mai consistent și, de ce să nu recunoaștem, mai delicios.
Mai încearcă și alte supe de pe blog:
- Supă de ceapă
- Supă rece de castravete cu iaurt și busuioc
- Supă cremă de păstârnac și fenicul
- Supă de praz și cartofi
Supă de usturoi cu bacon și parmezan
Ingredients
- 4 buc căpățâni de usturoi, întregi
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 200 g bacon cuburi
- 1 buc ceapă mare
- 5-6 buc căței de usturoi curățați
- 1 l supă de pui (sau de legume)
- 30 g parmezan răzuit
- 250 ml smântână pentru gătit
- sare, piper pentru asezonare
- cimbru proaspăt pentru servire
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
- Taie partea de sus a celor patru căpățâni de usturoi (ca un mic capac), stropește cu ulei de măsline și presară puțină sare pe fiecare dintre ele.
- Învelește-le în folie de aluminiu și pune-le la cuptor pentru 35-40 de minute (apasă ușor pe ustruroi, dacă este moale, înseamnă că este gata).
- Cât timp stă usturoiul la cuptor, călește baconul în puțin ulei de măsline. Scoate apoi cubulețele de bacon și adaugă ceapa tăiată grosier și cățeii de usturoi separați, tocați de asemenea.
- Călește un pic legumele, apoi adaugă supa de pui (sau de legume). Fierbe 15-20 minute, până când ceapa și usturoiul devin moi.
- Scoate usturoiul copt din cuptor, desfă pachețelele și apasă ușor pe fiecare căpățână de usturoi. Vei vedea că pulpa usturoiului este foarte cremoasă și va ieși foarte ușor din coajă.
- Pasează supa până când devine foarte fină. Adaugă apoi smântâna și parmezanul.
- Asezonează cu sare și piper. Pune supa în boluri, adaugă câteva cuburi de bacon și servește cu pâine prăjită și cimbru proaspăt deasupra.