Supa verii rămâne, fără îndoială, pentru mine această supă de roșii coapte la cuptor. Iubesc atât de mult roșiile de grădină, cele care par par că înglobează în pulpa lor întreaga esență a verii! Astfel, cât e vara de lungă, încerc să le folosesc pe cât posibil în tot felul de rețete pentru a mă bucura cât mai mult de gustul lor delicios.
Sigur că poți face supă de roșii și fără a le coace în prealabil, la cuptor, dar eu îți sugerez să nu omiți această etapă pentru că acest copt, cu ulei de măsline, puțină sare și busuioc, amplifică savoarea roșiilor. Când le-am scos din cuptor, cu greu m-am abținut să nu mănânc pulpa de roșii coapte, așa, goală 🙂
Servește supa cu câteva frunze proaspete de busuioc și cu pâine prăjită și bucură-te de vară!
Iată pașii de urmat pentru a pregăti supa de roșii coapte la cuptor.
Ingrediente:
Roșii coapte la cuptor
- 1 kg roșii de grădină
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță busuioc uscat
Bază supă
- 1 buc ceapă
- 3 buc căței de usturoi
- 1 buc morcov
- 1 buc rădăcină pătrunjel
- 1/2 tijă țelină Apio
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 litru apă
- sare, piper pentru asezonare
- 1/2 linguriță busuioc uscat
Topping
- frunze de busuioc
Instrucțiuni:
- Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Așază roșiile într-o tavă cu margini mai înalte (își vor lăsa zeamă).
- Presară puțină sare, busuioc uscat și stropește roșiile cu ulei de măsline. Coace-le timp de 25 de minute la 190 grade C, până când roșiile s-au înmuiat.
- Între timp, toacă grosier ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel și țelina Apio.
- Călește 2-3 minute legumele într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă apa și lasă să fiarbă.
- Când roșiile s-au copt, scoate-le din cuptor, decojește-le cu grijă (să nu te frigi) cu ajutorul unei furculițe și unui cuțit.
- Adaugă în cratița cu legume pulpa roșiile coapte la cuptor și toarnă și zeama lăsată de roșii în tavă.
- Mai lasă 5-7 minute să fiarbă împreună, timp în care adaugă și usturoiul tăiat mărunt. Asezonează cu sare, piper, busuioc uscat.
- Oprește focul, apoi pasează supa cu ajutorul unui mixer vertical.
- Servește cu frunze de busuioc proaspăt deasupra și cu pâine prăjită. Delicios!
Supă de roșii coapte la cuptor
Ingredients
Roșii coapte la cuptor
- 1 kg roșii de grădină
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță busuioc uscat
Bază supă
- 1 buc ceapă
- 3 buc căței de usturoi
- 1 buc morcov
- 1 buc rădăcină pătrunjel
- 1/2 tijă țelină Apio
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 litru apă
- sare, piper pentru asezonare
- 1/2 linguriță busuioc uscat
Topping
- frunze de busuioc
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Așază roșiile într-o tavă cu margini mai înalte (își vor lăsa zeamă).
- Presară puțină sare, busuioc uscat și stropește roșiile cu ulei de măsline. Coace-le timp de 25 de minute la 190 grade C, până când roșiile s-au înmuiat.
- Între timp, toacă grosier ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel și țelina Apio.
- Călește 2-3 minute legumele într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă apa și lasă să fiarbă.
- Când roșiile s-au copt, scoate-le din cuptor, decojește-le cu grijă (să nu te frigi) cu ajutorul unei furculițe și unui cuțit.
- Adaugă în cratița cu legume pulpa roșiile coapte la cuptor și toarnă și zeama lăsată de roșii în tavă.
- Mai lasă 5-7 minute să fiarbă împreună, timp în care adaugă și usturoiul tăiat mărunt. Asezonează cu sare, piper, busuioc uscat.
- Oprește focul, apoi pasează supa cu ajutorul unui mixer vertical.
- Servește cu frunze de busuioc proaspăt deasupra și cu pâine prăjită. Delicios!