Această rețetă de cartofi țărănești cu bacon (sau nu) și boia afumată te va salva atunci când nu prea mai ai idei ce să gătești în seara asta. Câteva ingrediente pe care le găsim prin frigider și cămară și iată o cină care te va face să mai ceri o porție.
Ceapa călită în puțin unt și ulei de măsline devine dulce, baconul pus și el peste ceapă se rumenește și își dezvoltă aromele, iar boiaua afumată întregește mâncarea cu mirosul ei minunat de afumat. Cartofii se îmbracă în toate aceste arome, la care se adaugă și aromele de usturoi și tarhon/pătrunjel. O minunăție! Ce îți poți dori mai mult? A, da, desigur, rețeta :).
Cartofi țărănești cu bacon și boia afumată
Servings 2
Ingredients
- 4-5 cartofi medii
- 1 ceapă mare (ceapă roșie ar fi ideal)
- 1 linguriță unt
- 1 linguriță ulei de măsline
- 200 g bacon tăiat cubulețe
- 4 căței de usturoi
- 2-3 lingurițe boia afumată
- 1 legătură tarhon sau pătrunjel proaspăt
- sare, piper pentru asezonare
Instructions
- Curăță cartofii și taie-i în cubulețe. Pune-i la fiert pentru 15 minute.
- Între timp, taie ceapa solzișori și pune-o să se călească în unt și ulei de măsline. Când ceapa devine translucidă și s-a înmuiat, adaugă și baconul și mai lasă pe foc câteva minute. Dă tigaia la o parte.
- Încinge cuptorul la 180°C.
- Scurge cartofii și pune-i într-o tigaie care poate fi băgată la cuptor sau într-o tavă. Răstoarnă deasupra ceapa și baconul călite, usturoiul tăiat mărunt, sare, piper și boiaua afumată.
- Amestecă ușor ingredientele pentru ca aromele și gusturile să se întrepătrundă. Mai stropește cu puțin ulei de măsline, presară verdeața și pune la cuptor pentru 10-15 minute.
- Este delicios alături de o salată.