• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Panna cotta cu jeleu de portocale roșii

Panna cotta, acest desert delicat, tipic italian și ușor de făcut, capătă alte valențe în această combinație cu portocalele roșii. Ai mai făcut până acum acest desert? E foarte simplu și sigur îți va plăcea. Mai mult, citricele și alegerea zahărului muscovado îi dau o aromă deosebită și fac din această panna cotta un desert de zile mari.

Panna cotta care înseamnă, literal, smântână gătită, provine din regiunea Piedmont, în nordul Italiei, fiind menționată cu acest nume începând cu anii ’60. Vă vine să credeți că, pe vremuri, în rețeta tradițională piedmonteză se fierbeau oase de pește în smântână pentru a ține locul gelatinei de azi?

Revenind la ale noastre, am ales pentru că portocalele roșii au fost o adevărată revelație de gust și frumusețe pentru mine în acest început de an. Îmi plac tare mult aroma lor specifică și surpriza pe care o am de fiecare dată când îi descopăr interiorul: roșu închis, roșu deschis, irizații.

Le-am folosit și în alte combinații de deserturi, cum ar fi această Pavlova cu portocale roșii și caramel sărat – trebuie încercată, este wow!

Print Pin

Panna cotta cu jeleu de portocale roșii

Course Dessert
Cuisine Italian
Prep Time 25 minutes
Cook Time 10 minutes
Refrigerare 3 hours
Total Time 3 hours 35 minutes
Servings 4
Author Andreea

Ingredients

Pentru panna cotta

  • 400 ml smântână dulce
  • 150 ml lapte
  • 50 g zahăr muscovado
  • 1 plic gelatină pudră (9g)
  • 3-4 linguri apă
  • coaja rasă de la o portocală roșie
  • 4-5 linguri suc de portocale roșii

Pentru jeleul de portocale roșii

  • 2 lingurițe gelatină pudră
  • 3 linguri apă
  • 150 ml suc de portocale roșii strecurat (fără pulpă)

Decor

  • câteva felii de portocale roșii
  • 1 lingură fistic mărunțit

Instructions

Panna cotta

  • Într-un bol, pune cele 3 linguri de apă și apoi presară gelatina și las-o deoparte.
  • Pune smântâna și laptele într-o crăticioară pe foc, adaugă zahărul, coaja rasă și sucul de portocale. Amestecă puțin cu telul pentru a ajuta să se dizolve zahărul.
  • Când dă semne că începe să fiarbă, oprește focul. Adaugă gelatina dizolvată în apă și amestecă din nou.
  • Toarnă compoziția în 4-6 forme unse foarte puțin cu ulei (în cazul în care vrei să scoți desertul din forma respectivă): pahare, borcane mici, ramekine, forme de silicon (ce ai la îndemână sau ce preferi) – eu am folosit niste pahare și niște cupe de înghețată de sticlă. Pune panna cotta la rece pentru cel puțin 3 ore ca să închege.

Jeleul de portocale roșii

  • Procedează cu gelatina ca mai sus. După 5 minute, adaugă sucul de portocale și zahărul și amestecă în continuare cu telul pentru omogenizare.
  • Toarnă amestecul peste panna cotta și pune formele din nou în frigider pentru cel puțin o oră.
  • Înainte de servire, ornează cu felii de portocale roșii și fistic mărunțit pentru un adaos de textură crocantă.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Biscuiți cu ovăz și chips-uri de ciocolată Tartă cu lămâie Biscuiți suedezi (amprentă) cu vanilie, migdale și umplutură de ciocolată Prăjitură cu caise Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel
Articol anterior: « Cartofi țărănești cu bacon și boia afumată
Articolul urmator: Pâine Fougasse »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate