Crumble cu căpșuni și rubarbă este o rețetă pe atât de ușoară, pe atât de gustoasă. Topping crocant și fructe moi, aromate, ce poate fi mai bun de atât? Când nu ai timp și chef să faci ceva mai complicat, rețeta de crumble este perfectă.
Mixul de căpșuni și rubarbă este unul clasic, cele două se completează reciproc: căpșunile vin cu textura moale și aroma puternică, în vreme ce rubarba aduce o textură mai crocantă și un gust acrișor. Per total, gustul final este perfect pentru un desert nu prea dulce, aromat și chiar cu mici note acrișoare.
Rubarba folosită aici este din grădina socrilor mei, care au primit câteva fire de la o vecină – aceasta a stat ceva vreme în Germania și de acolo s-a obișnuit cu rubarba și mangoldul :).
Soiul acesta de rubarbă este mai degrabă verde, deși mi-ar fi plăcut și unele tije mai roșiatice – poate data viitoare.
Iată mai jos cum să pregătești acest crumble de căpșuni cu rubarbă.
Ingrediente:
Topping:
- 100 g făină
- 70 g fulgi mici ovăz
- 50 g zahăr
- 80 g unt rece, tăiat în cubulețe
- 1 vârf linguriță sare
- 30 g migdale felii
Umplutura de fructe:
- 350 g căpșuni curățate de codițe
- 350 g rubarbă
- 100 g zahăr (împărțit în 60 g pt rubarbă și 40 g pt căpșuni)
- 20 g amidon
Instrucțiuni:
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pune la îndemână o tavă pentru copt – eu am folosit una de 24 cm diametru.
Pregătire umplutură fructe
- Taie căpșunile în jumătăți sau sferturi, deăinde de mărime. Taie tijele de rubarbă în bucățele de 1 cm lungime.
- Amestecă într-un bol căpșunile cu 40g zahăr și amidonul, iar într-un altul, rubarba cu 60 g zahăr. Lasă-le să stea așa 10 minute.
- Amestecă fructele și răstoarnă-le în tava pregătită pentru copt.
Pregătire topping crumble
- Într-un bol, combină făina, zahărul, sarea, și fulgii de ovăz. Adaugă cubulețele de unt și amestecă-le cu ajutorul degetelor până obții a forma o textură de firimituri.
- Adaugă și fulgii de migdale și combină-i cu restul ingredientelor.
- Așază toppingul peste fructele din tavă și pune la cuptor să se coacă timp de 40-45 de minute la 180 grade C, până când crusta de deasupra se va rumeni, iar pe margini se va vedea bolborosind sucul de fructe.
- Servește cald, simplu sau cu topping de înghețată. Enjoy!
Dacă vrei și alte rețete cu rubarbă de pe blog, ai putea încerca:
Crumble de căpșuni și rubarbă
Ingredients
- 100 g făină
- 70 g fulgi mici ovăz
- 50 g zahăr
- 80 g unt rece, tăiat în cubulețe
- 1 vârf linguriță sare
- 30 g migdale felii
Umplutura de fructe
- 350 g căpșuni curățate de codițe
- 350 g rubarbă
- 100 g zahăr (împărțit în 60 g pt rubarbă și 40 g pt căpșuni)
- 20 g amidon
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pune la îndemână o tavă pentru copt – eu am folosit una de 24 cm diametru.
Pregătire umplutură fructe
- Taie căpșunile în jumătăți sau sferturi, deăinde de mărime. Taie tijele de rubarbă în bucățele de 1 cm lungime.
- Amestecă într-un bol căpșunile cu 40g zahăr și amidonul, iar într-un altul, rubarba cu 60 g zahăr. Lasă-le să stea așa 10 minute.
- Amestecă fructele și răstoarnă-le în tava pregătită pentru copt.
Pregătire topping crumble
- Într-un bol, combină făina, zahărul, sarea, și fulgii de ovăz. Adaugă cubulețele de unt și amestecă-le cu ajutorul degetelor până obții a forma o textură de firimituri.
- Adaugă și fulgii de migdale și combină-i cu restul ingredientelor.
- Așază toppingul peste fructele din tavă și pune la cuptor să se coacă timp de 40-45 de minute la 180 grade C, până când crusta de deasupra se va rumeni, iar pe margini se va vedea bolborosind sucul de fructe.
- Servește cald, simplu sau cu topping de înghețată. Enjoy!