Când ți-e poftă de ceva dulce, ușor și cu gust intens de ciocolată, pune-ți șorțul de cofetar (glumesc) și pregătește-ți ingredientele pentru un mousse au chocolat, acest super frenchy desert, incredibil de simplu de făcut. Îți recomand acest desert și pentru momentele în care aștepți oaspeți la masă și vrei să îi impresionezi la final cu un dulce de neuitat. Sau la început, am auzit că este la modă să începi cu desertul :)).
Ca topping, poți adăuga fructe de sezon (eu am folosit zmeura, dar și căpșunile, afinele, cireșele sunt variante bune) sau tipul preferat de nuci (alune de pădure, fistic, migdale ușor prăjite și sărate) care să dea o textură crunchy. Bucățele de ciocolată deasupra sunt un must pe care nu trebuie să-l omiți, marii iubitori ai ciocolatei se vor supăra.
Mousse au chocolat
Ingredients
- 250 g ciocolată neagră
- 100 g unt
- 4 gălbenușuri
- 6 albușuri
- 40 g zahăr
- 100 g zmeură proaspătă
- 30 g ciocolată răzuită pentru decor
Instructions
- Topește ciocolata într-un vas, la foc mic. Adaugă untul tăiat cuburi peste ciocolata topită și amestecă totul cu o spatulă până se omogenizează. Oprește focul și dă vasul la o parte.
- Separă ouăle, cele 4 gălbenușuri le adaugi unul câte unul peste compoziția cu ciocolată, amestecând cu o spatulă până se omogenizează. Lasă vasul cu ciocolată deoparte.
- Mixează cele 6 albușuri împreună cu zahărul până obții o spumă lucioasă și tare. Când spuma de albuș este gata, adaugă treptat compoziția de ciocolată, amestecând foarte ușor cu o spumieră astfel încât mousse-ul să rămană aerat, iar textura să fie delicată și ușoară.
- Pune mousse-ul în pahare/vase ramequin/bolurile tale preferate și refrigerează pentru cel puțin 2 ore. Înainte să le servești, decorează cu zmeură și câteva bucăți de ciocolată răzuită.
“Oh là là” ar spune francezii la degustarea acestui mousse delicious, tu poți spune cum vrei tu 😊.
Tips&tricks: Folosește o spumieră sau o paletă atunci când combini albușurile bătute cu ciocolata, iar mișcările trebuie să fie foarte ușoare. Amestecă doar până se omogenizează mousse-ul, nicio clipă mai mult de atât, altfel se va pierde din aerul obținut prin baterea albușurilor.